Forumet - Har mänskligheten en framtid?

Har mänskligheten en framtid?

626 0 41

Spana också in:

xyz123:

4. (Du röstade på detta alternativ)


va? ja.. det beror väl på i vilket tidspann man syftar på eller hur man öht ser på saken. konstig fråga. jag tror att vi har god chans att leva länge nu men vi lever ju inte direkt i en stabil värld, varken ekonomiskt, klimatmässigt eller ah.. socialt. jag vet inte hur länge vi skulle överleva som art, känns som att något likt dinosauriernas öde skulle hända oss också.

och ang. gud-frågan så utgår jag inte från någon domedag så som de utmålas i religioner, nej.
mynona:

Ja naturligtvis. En framtid finns det alltid. Vilket slags framtid är en annan fråga.


Är du så säker? Vi kan utrota oss själva på många olika sätt: kärnvapen, biokemiska vapen, artificiell intelligens som spårar ur... Sen har vi en hel del ting vi inte kan styra. Jorden kan stå i vägen för en supernova, asteroider/kometer, förödande global väderförändring, spontan utveckling av virus/bakterier som orsakar pandemier som utrotar den mänskliga arten o.s.v.

honolulu:

det beror väl på i vilket tidspann man syftar på


Den som universum tillåter innan solen dör och jorden förstörs eller längre in i framtiden innan universums värmedöd infaller.

kachin:

vadå framtid? imorgon, om 10 år, om 100 år, om 100 miljoner år?


All framtid som universum tillåter. Se svaret ovan.
jag tror att vi kmr uppfinna något som är dåligt men ndra bra o så klarar vi oss men sen så blir vi lite ledsna men så kmr vi på att glass e fett gott för vi kan göra en ny sorts med BlafunBär som bara finns på planten bra o d e jättegoda och då vill vi leva för evigt o så äter man en fisk där så man fattar allt så bygga superrymdskepp osv e inge problem det tror jag iaf [smile]