Forumet - Har min mamma blivit galen?!

Har min mamma blivit galen?!

645 0 14
Jag är inte helt säker på vart jag ska lägga denna tråd, så det får bli här.

Jag är 17 år, 18 om några månader och min mamma bestämmer vad jag ska ha på mig för kläder när jag år till gymnasiet eller på staden. Om jag säger emot så blir hon vansinnig och kontaktar min pappa som alltid håller med henne därför att han gillar inte mig över huvudtaget.

Gör hon rätt att bestämma hur jag ska se ut? Detta börjar bli frustrerande.

Tack
FreddeN:

Gör hon rätt att bestämma hur jag ska se ut?


Förstår att du vill bestämma själv vilka kläder du vill använda. Det är ju en del av din identitet. Är det bara i såna här situationer som din mamma vill bestämma eller kan det handla om annat också?

Även om du inte är myndig ännu så har inte din mamma rätt att bestämma allt över dig. Jag tycker att du ska prata med henne om be henne förklara varför hon vill att du ska ha de kläderna på dig!
Nej, det är verkligen inte rätt. Bara för att hon(eventuellt) krystade ut dig för 17 år sedan så har hon ej rätt att bestämma vad du ska ha på dig.
Personligen skulle jag känna mig kränkt och fängslad.

Du bör göra motstånd, för annars finns det risk för att du aldrig blir en fulländad individ.

Spana också in:

Som någon frågade tidigare, är det bara kläder eller är det annat hon bestämmer också?
Hur känner du kring det här? Du verkar ju tvivla i och med att du lägger ut en tråd och frågar oss om det. Prata med någon så får du säkert lite mer klarhet i det hela! Psykologer är faktiskt bra när man hittar en som passar en [y]