Forumet - Har nån sett 12 Years a Slave?

Har nån sett 12 Years a Slave?

4058 1 32

nej, men den verkar hypad.

kan inte riktigt tänka mig att den skulle vara bättre än purpurfärgen, på samma ämne. nya hollywoodproduktioner brukar göra mig besviken då de spelar på tillgjorda sanningar, klyschor, stereotyper och specialeffekter.

Spana också in:

Anura:
hur var den händelsefattig? :s
Kändes som den stod stilla ganska mycket i mitten. Är också lite trött på de vanliga sättet man filmar där man inte gör det mer intressant och mer effektfullt.
Anura:
förstår dock inte varför slaveri skulle behöva vara gjord genom en rolig film.
Roligt kanske är fel ord, intressant kanske är bättre uttryckt det. Kanske har att göra med att jag jämför med Django Unchained som är bland de absolut bästa filmerna jag sett, som i princip handlar om samma sak. 

Anura:
den var mer intressant. då den gav en mer djup och förståelse i hur slavarna hade det, mer än att django skall gå runt och mörda dom.
Mer djup och sanningsenlig var den definitivt, men det betyder inte att den är bättre. Jämför bara med den här scenen från Django Unchained. Lyssna in musiken och se sättet man filmar. Känslan är obeskrivlig, världsklass:


NiklasW: Lyssna in musiken och se sättet man filmar. Känslan är obeskrivlig, världsklass:
känns svårt att jämföra med hur Quentin Tarantino regisserar. Han är ju väldigt unik. Men jag kan inte finna hur 12 years a slave skulle kunna vara mer djup. den handlade om hur hans liv såg ut genom att vara en slav under 12 år, det var allt de handlade om. de fanns inte något större budskap i filmen.

Anura: känns svårt att jämföra med hur Quentin Tarantino regisserar. Han är ju väldigt unik. Men jag kan inte finna hur 12 years a slave skulle kunna vara mer djup. den handlade om hur hans liv såg ut genom att vara en slav under 12 år, det var allt de handlade om. de fanns inte något större budskap i filmen.
Va? 12 years a slave är en bättre skildring och en mer djupare film. Den är däremot händelsefattig och långtråkig. Mycket bra skådespelare dock.