Aviseringar
Rensa alla

Har ni en religiös tro?


Ämnesstartare

Hej,

Jag kom precis att tänka på tron på gud och religiositet. Jag känner att tro finns det mycket fint i fastän det kanske inte finns någon religion med den perfekta trosinriktningen. Min personliga upplevelse är att jag tror på Gud, tror på budskapen han har försökt att mejsla fram åt oss människor men som tyvärr känns frånvarande idag med all dekadens som är omkring om idag. Tror du på Gud? Tror du på något?

Jag började läsa bibeln idag och jag känner fundersamhet, jag läste på lite om islam men behöver givetvis mer att gå på, borde gå och köpa en koranen och förmodligen Torahn också och ja varför inte fler heliga skrifter?! Finns det saker i dessa nämnda eller onämnda religioner som ni tror på, helt eller delvis? Kanske ni inte tror alls eller så kanske ni tror på vissa saker som att man inte ska stjäla eller döda någon, det är ju faktiskt trots allt en del av Guds budskap.

Säg vad ni tror eller inte tror, är religion bra eller dåligt eller mitt i mellan? Jag tror nog ändå starkt på det där mitt i mellan, det är både och.

Ordet är fritt!


   
Citera

öössjzhsjj


   
SvaraCitera

Ämnet i sig är ju intressant förutsatt att man separerar GUD från RELIGION.

Om man med GUD syftar ett "element" som i tidernas begynnelse ligger bakom THE BIG BANG för 13,8 miljarder år sedan så köper jag hela Gudsbegreppet. Att The Big Bang bara skulle uppstått av en slump verkar ju extremt märkligt. Lika märkligt är det i så fall att universum ständigt expanderar och forskarna av idag påstår att det finns paralelluniversum som är snarlika det vi idag kallar för universum och som vi idag lever i. Samt det vi idag har kännedom om att det bara finns liv på ett enda av alla miljarders miljarders miljarder av solsystem och galaxer som det universum vi nattetid kan beskåda på natthimmeln är mycket märkligt och obesvarat.

En fråga man kan ställa sig är om "skaparen" av universum enbart är god? Enl de religösa böckerna är svaret JA. Gud är god och gör aldrig fel... enl de religiösa böckerna.
Då kan man ställa frågan om Gud inte gjorde fel som skapade "änglar" varav en ängel gick sina egna vägar och som religionen kallar DJÄVULEN? Enl vår KRISTNA BIBEL!!! Om Gud istället hade "dödat" denna ängel så hade vi inte haft någon ondska på jorden. Borde inte Gud förutsatt från början att det skulle gå åt helvete på jorden om inte hade likviderat detta element som vi idag kallar ängelen DJÄVULEN!??
Varför Gud "skapade" liv på jorden, en planet som består av kontinentalplattor som ständigt är i rörelse och orsakar allt ifrån jordbävningar till vulkanutbrott, lär vi aldrig få reda på.

Nej, religionen är ihopdiktad av några "halvflummiga filosofer" under årtusenden som jag inte riktigt förstår mig på. Och detta gäller ALLA religioner.

Om religionen sedan har något med relationen "tid/rum" och själ och om denna "själ" enbart är något som människan är beskaffad med - har jag ingen aning om. Rimligtvis borde allt "levande" på vår planet i så fall vara utrustad med "själ" men om denna har något med döden att göra tvistar nog de lärde.

Att sedan människan kan uppnå ett stadium som är okänt för många genom djupmeditation och/eller "vissa" hallucinogena droger som "öppnar upp" mot okända dimensioner kan kanske vara svar på den stora gåtan.

Min tid på UM börjar ta sitt slut. Detta inlägget är nog ett av mina sista. Det känns som att jag gjort mitt här!  Blink ... Cool

Om 5 veckor är det VÅRDAGJÄMNINGEN. LEV I NUET!


   
SvaraCitera
Lokes

jag behöver inte religion för att hindra mig mörda folk eller stjäla. det är morals och sunt förnuft, inte något skapat av en gubbe i himlen


   
SvaraCitera

Läs apostlagärningarna, bra tips om man ogillar dagens dekadens. 

Det finns mycket sanning i gamla böcker och är aldrig dåligt att bredda sina horisonter. Tyckte själv att koranen var ganska intetsägande, Tora var mer hysterisk sett till vissa fraser om reglerna och synen på otrogna. 

Som sagt. Det finns mycket sanning i gamla böcker. Du borde läsa filosofi också Trevlig-snubbe, jag gillar Hegel och hans dialektik. Gav mig större förståelse för världen idag. 


   
SvaraCitera