Forumet - har passerat den (näst sista) utposten för musikbögande

har passerat den (näst sista) utposten för musikbögande

4932 0 56

noterade att någon nyligen lagt till en spotifylista jag gjort, har ingen aning om i princip något alls om denna person eller huruvida jag känner den eller har några gemensamma bekanta. det verkar inte som det, men jag har inte orkat gräva i det. till saken hör att bara själva tilläggandet antyder att hon har bra musiksmak, och hennes profilbildssak antyder att hon är söt. så, jag bestämde mig för att agera på detta, och sammanställde ett rätt awesome blandband i playlistform till henne, och skickade detta tillsammans med ett meddelande om att hon är söt och att jag gjorde det åt henne. typ. en kopia av playlisten kan återfinnas här. en kopia, för att skydda namnen på de oskyldiga.

jag har några frågor, som jag tänker presentera i numrerad punktform.

1: är detta ett creepy beteende, eller är det ascharmigt (jag vet redan att det är ascharmigt, frågar bara för bekräftelsen).

2: är detta ett bra sätt att utröna hennes värdighet som hopparningsobjekt?

3: vad sägs om min playlist? jag tycker att den blev asbra.

4: hade du fallit för denna invit?

5: hade ni fallit för den om ni hade gillat playlisten mer?

diskutera/svara.

Spana också in:

1. Jag tycker att det är en rätt kul grej. Hade jag själv blivit uppvaktad på det sättet hade jag uppskattat gesten och arbetet bakom listan - kanske dessutom listan i sig. Jag hade förmodligen blivit lite förundrad och tänkt "oj, sedär!", men inte gått i negativa tankebanor. Gemensam musiksmak, speciellt gemensam musiksmak gällande genrer, artister och låtar som man är särskilt fäst vid, är ett bra sätta att knyta band med någon. Det agerar också som första kontakt och samtalsämne. I och med att gillandet av musiken är genuint från båda håll, tror jag det skulle finnas potential till en vidare kontakt och utvecklande av någon typ av relation (i dess breda innebörd). 

2. Det kan vara ett första steg. Genom ett gemensamma ämnen eller intressen kan man finna samhörighet med andra. Det går att bygga på. Jag tror jag stället mig försiktigt positiv till denna. Men det handlar nog inte bara om att ha något gemensamt i sig, men också att det delade intresset är något båda värderar ganska högt. Då tror jag det är lättare att man blir mer intressant för varandra. Hmm. 

3. Jag har än så länge bara lyssnat igenom de tre första låtarna och började nyss på fjärde. Hittills är jag positivt överraskad; har bara tyckt bra om det jag hört hittills. Återkommer när hört hela. 

4. För egen del hade jag åtminstone öppnat dörren för vidare kontakt. Om vederbörande personlighetsmässigt hade egenskaper jag tilltalades av hade det en etablerad relation av något slag, förmodligen kunnat infinna sig. Men där hade det varit viktigt. Musiksmaken hade kunnat fungera som öppning, men det som skulle utespela sig därefter torde bero på hur människan vore som person. 


Chib: 3. Jag har än så länge bara lyssnat igenom de tre första låtarna och började nyss på fjärde. Hittills är jag positivt överraskad; har bara tyckt bra om det jag hört hittills. Återkommer när hört hela.
Sådär. Har sparat ner samtliga låtar till min egna playlist. Så tack så mycket för att du delade den med oss!

hehe, jag gillade låtarna.

allt känns i stil med lite 500 days of summer.

jag hade blivit misstänksam och antagit att han dömde mig efter mitt utseende och endast velat ha sex.

jag hade troligen fallit för det om jag gillade playlisten mer och den var mindre kärleksorienterad. just att han ser, åh vi är lika, inte men, vilken söt tjej du är, här är en massa kärlekslåtar, ska vi träffas. det sistnämnda känns som "ska vi titta på film" = knulla

vissa tjejer är mer drömska och romantiskt lagda dock.