Forumet - Hare Krishna - hängivna, vad är det för människor? Nu reder vi ut alla fördomar!

Hare Krishna - hängivna, vad är det för människor? Nu reder vi ut alla fördomar!

9892 0 29
.
HARE KRISHNA, kära älskade vänner, älskade minigudar! [love]

Hur mycket vet ni om Hare Krishna-religionen egentligen? [confused]

Förutom att det finns syndfulla rötägg - som överallt annars i samhället - som missbrukar sin Gudagivna fria vilja genom att utnyttja andra för sina själviska behov, så är de allra flesta Krishna-hängivna väldigt seriösa Gudsälskande personer, som inte gör en fluga förnär!

Hur lever en Hare Krishna sitt vardagsliv?

Kolla själva här, på ett grymt häftigt program på SVT om Hare Krishna som nyligen sändes, så kommer ni snabbt bli av med era eventuella fördomar:

http://svtplay.se/t/152223/fran_sverige_till_himlen [y]

[y]

Hare Krishna-guide, information, frågor & svar:

http://www.harekrishna.nu/layfrag.html
http://www.omnirasa.com/krishna/guide/index_frames.html
http://hem.passagen.se/mrmagoo/nyfiken/harekrishna/index.html

Har ni några fördomar om Hare Krishna, så dela med er av dem här - var inte blyga - så reder vi ut det hela!

[y]

Allt Gudomligt Gott,

Hare Krishna!
[love]
.
qazedctgb:

jag undrar lite varför ni är så mot vetenskap?


Vi är inte emot vetenskap!

Veda = Veta = Vetenskap

Vad vi är emot är pseudovetenskap, materialistiska ateistiska slump/hokuspokus-teorier som Big Bang och evolutionen, som absolut inte har något med vetenskap att göra, då de inte ens har hänt!

Universum trollade INTE hokuspokus fram sig själv från tomma intet, från absolut ingenting, (utan ens trollkarl eller trollstav), för att spränga sig själv i småbitar likt en självmordsbombare...SJUKT FLUMMIGT! [bigsmile]

Livet trollade INTE fram sig själv från stendöda livlösa kemikalier, för att sedan ha flummat fram till Mannen och Kvinnan!

Universum med alla dess galaxer, himlakroppar, naturlagar och livsformer, skapades givetvis av allas vår gemensamma Urfader, Gud Skaparen!

Naturligt, Logiskt, Ockhamskt!

[y]

"I want to know how God created this world. I'm not interested in this or that phenomenon, in the spectrum of this or that element. I want to know His thoughts; the rest are details."

— From E. Salaman, "A Talk With Einstein," The Listener 54 (1955), pp. 370-371, quoted in Jammer, p. 123.

- Albert Einstein

[y]

"Det är lika orimligt att tro på världen men förneka Gud, som att tro på skon men förneka skomakaren!"

- August Strindberg

[y]

"Gravitationen förklarar planeternas rörelser, men den kan inte förklara vem som satte planeterna i rörelse. Gud regerar över allt och vet allt som ska och kan göras."

"Detta det mest storslagna system av sol, planeter och kometer, kan endast ha härrört från styrningen hos en intelligent och mäktig varelse."
(Principia Mathematica)

http://en.wikipedia.org/wiki/Philosophiae_Naturalis_Principia_Mathematica

- Isaac Newton

[y]

Spana också in:

Trillade in i nått Hare Krishna kollektiv och fick rätt najs käk en gång.
Nu har dem dock stängt och flyttat : /

Sen tycker jag du är rätt flummig när du försöker motbevisa saker du ej vet något om.
Samma sak gäller dock ateister som gärna motsäger sig gud och ser ned på troende utan att ens riktigt veta varför och hur religiösa tänker.

[rolleyes]
qazedctgb:

alla delar av evolutionen har tonvis med bevis....


Tonvis med bevis?

Ge oss då ett endaste litet bevis för att den där mytiska uppdiktade självskapade slump-bakterien, skulle ha flummat fram till firren, och därefter så sakteliga till Mannen och Kvinnan, tack!

Eller ge oss något bevis för att apdjuren ska ha evolverat från något annat däggdjur!

Eller ge oss något bevis för att Mannen och Kvinnan ska ha evolverat fram från de osaliga apdjuren!

Saga: Groda + Prinsessans kyss = Prins

Lögn: Bakterie + Miljarder av år = Människa [bigsmile][bigsmile]

Det är inte livsformerna som evolverar, det är vi själar som bebor livsformerna som evolverar, reinkarnerar, från livsform till livsform, från kroppsmodell till kroppsmodell, i enlighet med våra individuella karmakonton, på samma sätt som hyresgästen som evolverar från att bo i en 2:a till att flytta in i en 3:a, eller bilföraren som byter upp sig från en Fiat till en BMW!

Det finns en massa olika bilmodeller och variationer av ett och samma bilmärke, och på samma sätt finns det en massa olika kroppsmodeller och variationer inom en och samma djurfamilj, men de specifika bilmärkena och djurfamiljerna har aldrig evolverat ur varann, de är designade så, bilmärkena av en mänsklig designer, djurfamiljerna och människan av vår Gudomlige Designer!

Det är alltså inte livsformerna, lägenheterna eller bilmärkena som evolverar kors och tvärs, det är vi själar (hyresgästen i kroppen) som evolverar!

EVOLUTIONEN ÄR BARA EN MYT, EN SAGA !!!

GLÖM EVOLUTIONSFLUMMET, FÖR GUDS SKULL !!! [no-no]
Dödsguden:

Hare Krishna - hängivna, vad är det för människor? Nu reder vi ut alla fördomar!


Jag hade förväntat mig en kommentar vad beträffar mina inlägg där jag påvisat att Hara Krishna varit inblandade i grova sexuella övergrepp mot barn globalt och så även i Sverige, Norden och Europa. Jag beskyller inte dig för att vara pedofil och jag beskyller inte dig för att knulla småbarn och utnyttja småbarn sexuellt. MEN - eftersom du på UMs forum utåt presenterar dig som Hare Krishna anhängare och dessutom gör reklam för sekten så hade jag faktiskt förväntat mig någon form av reaktion på de övergrepp bevisligen Hare Krishna gjort mot barn under många många år. [sad] [mad]

Enligt svenska Wikipedia.

Efter Prabhupadas död 1977 har Krishnarörelsen varit inblandad i många misshälligheter. En mängd anklagelser för övergrepp mot barn ledde till att ISKCON självt lät utreda påståendena. De utredare som rörelsen anlitat kom fram till att sådana fysiska, psykiska och sexuella övergrepp systematiskt förekommit inom Hare Krishna. ISKCON försökte komma till rätta med frågan internt, men ett antal före detta elever inom rörelsens amerikanska internatskolor gick samman och stämde rörelsen för övergreppen i barndomen. I maj 2006 avslutades processen och ISKCON dömdes att betala 9,5 miljoner USD i skadestånd till 550 målsägande från flera länder.

I Sverige

Demografiskt har Almviks gård kommit att bli det tempel som attraherat flest barnfamiljer - här har även tidigare drivits enskild skola på grundskolenivå. Tyvärr har vissa av barnen farit illa i den före detta skolan. "Sandra", vars historia berättas i Esséns "Sektbarn", är ett före detta svenskt Hare-krishna-barn, som tilldömdes skadestånd i USA-processen. Krishnarörelsen har vidtagit åtgärder för att skydda barn till medlemmar.


Kommentar Dödsguden ???
Daddy Cool:

Kommentar Dödsguden ???


Varsågod, här har du ett officiellt svar - vilket jag fullständigt håller med om - kring dina funderingar:

http://www.harekrishna.nu/barn.html [y]

Pedofiler och andra sexförbrytare finns tyvärr överallt, i alla föreningar, samhällsklasser, kulturer och länder, mycket tragiskt!

Såna sjukt syndfulla perversa aktiviteter, som skadar både syndaren och offren, ska bekämpas mycket hårt, eller hur!