Forumet - Hash och intelligenskrävande tankearbete

Hash och intelligenskrävande tankearbete

1942 0 58
visst kan det vara så att man klarar vardagen hyffsat och förblir någorlunda normal fast man röker på regelbundet (dock ej om man gör det varje dag). men vad händer med studieförmågan? går det att följa med på lektionerna, lyssna på läraren, klura ut matteuppgifter, skriva uppsatser med "egna reflektioner", plugga för prov osv., när man ständigt har THC i kroppen och knoppen? man är ju alltså drogad i stort sett hela tiden. jag tvivlar starkt på att det finns många som klarar studierna på ett bra sätt samtidigt som de röker på. för att inte tala om att skaffa körkort. att övningsköra när man har ämnet i kroppen, inte bra. så min son kommer inte att få skaffa körkort så länge har håller på. ja, jag är en av de dryga föräldrarna som inte borde blanda sig i. och jag är skitledsen just nu. jag har rökt ca 3-4 gånger när jag var ung men fick bara snedtändning vilket jag är glad för.
Jag tror det är individuellt, men jag tror också att förmågan att klara av knark av alla de slag är åtminstone delvis genetiskt betingad, därför borde du kanske tänka på att du haft en

meebara:

snedtändning


Vilket kanske tyder på att din son inte kommer klara av haschet i längden.

Jag är dock verkligen inte insatt i ämnet.

Spana också in:

Dåren:

En vis man sa till mig en gång att de som snetänder och för alltid blir kvar i en psykos helt enkelt var ostabila och inte särskilt klara i huvudet redan innan de knarkade.


jag har aldrig haft psykiska problem eller varit deprimerad, tvärtom, är rätt så stark som individ. så den vise mannen du lyssnade på hade nog fel. men droger passar mig helt enkelt inte, jag är glad ändå. jag får även en j*a bakfylla av alkohol.
meebara:

så fel. man är definitivt påverkad när man har THC i kroppen, fast det inte syns direkt. och fast man inte är hög.


Ja, minimala mängder av THC i fettvävnader påverkar verkligen din studieförmåga, det är därför alla studenter jag känner röker på så ofta. [rolleyes]
meebara:

jag har aldrig haft psykiska problem eller varit deprimerad, tvärtom, är rätt så stark som individ. så den vise mannen du lyssnade på hade nog fel. men droger passar mig helt enkelt inte, jag är glad ändå. jag får även en j*a bakfylla av alkohol.


Det finns givetvis undantag åt alla håll frun.
Men bara för att du inte tyckte droger gav dig mycket tycker jag inte att du ska förbjuda andra att använda det. Är inte det lite väl trångsynt? Vem vet, din "son" kanske får ut en jävla massa av att röka lite gräs då och då.
meebara:

men det jag egentligen frågar är hur man påverkas av att kroppen ständigt är fullproppad av THC, vilket det är när man röker regelbundet. jag tror inte en sekund på att det inte skulle ha någon effekt alls.


Lungorna och din syn på saker förändras, inte mycket mer.
meebara:

men det jag egentligen frågar är hur man påverkas av att kroppen ständigt är fullproppad av THC, vilket det är när man röker regelbundet.


Alltså, "fullproppad av THC". När ruset gått över är man inte hög längre, så enkelt är det. Du kan möjligen bli aningen seg efter ruset, men röker du regelbundet blir du knappt det heller efter ett tag.

Visst har det vissa bieffekter vid regelbundet bruk, du kan exempelvis få lite svårare att koncentrera dig, du kan bli aningen introvert etc. Dock är det dels så att de här bieffekterna går tillbaka när/om man slutar röka ett tag, och sen är det så att de här bieffekterna faktiskt knappt märks på vissa.

Det är väldigt individuellt huruvida det går att märka överhuvudtaget att nån röker cannabis regelbundet. Sen är jag lite intresserad av vad du menar med regelbundet, snackar vi en-två gånger i veckan kan du lägga ner direkt.
Libertad:

lite intresserad av vad du menar med regelbundet


jag menar just en-två gånger i veckan. THC finns kvar i kroppen 1-2 veckor efter att man rökt. och alldeles rätt, när ruset gått över så är man inte längre hög. men, man har THC i kroppen eller hur. och det är just koncentrationen och att man blir seg och introvert som jag bävar för. varför inte känna livet fullt ut när man ändå lever, måste man bedöva sinnen och bli introvert och slö. min son har redan koncentrationssvårigheter, är trött 24-timmar om dygnet, kan absolut inte plugga, glömmer allt han läst och hört efter en kvart, kan inte hålla reda på några tider eller saker. är det bra eller?