Forumet - Heeey

Heeey

524 0 57
Vad ska man göra när man har sämst självförtroende i världen?

Det hjälper liksom inte att tänka "wooh vad bra jag är!" osv som folk tkr man ska göra eftersom det inte hjälper att tänka positivt när man inte känner att det är något som är bra. gah.

Glömmer typ alla komplimanger jag får, men samtidigt kommer jag ihåg elaka saker som folk sagt hur länge som helst.

Spana också in:

Kakaoxo:

jobbigt, men jämför inte dig med andra.


Brukar inte göra det men när andra jämför åt en så är det oundvikligt.

dazed_and_confused:

tänk så här: det mest sedda tvprogrammet i Sverige är melodifestivalen, folk är alltså i regel dumma i huvudet, skit i vad dom tycker.


men det är jobbigt när det är människor man gillar som är dumma i huvudet.

Macktorsken:

Förstå att dom som ger dig dåliga komplimanger är dom riktiga idioterna som inte har något självförtroende.


Kanske det.

OF 5:

gå till en läkare/ psykolog och hoppas på lite omänskligt medlidande. Det är olika för alla både orsak och lösning.


vet att jag borde göra det.
Och ett lite mer relaterat inlägg:

Kasst självförtroende tar död på en. Det som gäller är att försöka vara nöjd över sina bra sidor och ignorera sina dåliga. Och sina bra saker och de bra sidor får man försöka se med en fejkad optimism. Tillslut så känns allt bättre, även om det i början var fejk.

Och om man inte hittar något som känns bra då bör man vänta tills något bra inträffa, jämföra med hur kasst det kunde varit (vilket är så otroligt otroligt svårt) eller som flera andra skrivit, gå och prata med någon proffessionell.

Vet hur det är (även fast man inte riktigt kan säga så i sådana här sammanhang). Har själv extrem prestationångest (vilket leder till att jag förstärker dåliga saker enormt) vilket jag tror grundar sig i ett dåligt självförtroende. Har dock på sistonde börjat se saker ljusare men man har ju haft sina svackor då allting känts sämst, men de går som tur var över.

Hoppas verkligen att allt ordnar sig och att det börjar kännas bra. Du är värd det.
Nirr:

Det hjälper liksom inte att tänka "wooh vad bra jag är!"


När det gäller självförtroende och att själv bygga upp det, har jag märkt att ord inte är någonting i jämförelse med handlingar. Jag har verkligen haft hur dåligt självförtroende som helst men har börjat sätta upp små mål, saker jag har haft svårt att klara av ska alltså genomföras. Det har faktiskt hjälpt!
OF 5:

gå till en läkare/ psykolog


[y]

Det kanske låter konstigt, men att säga "wooh, vad bra jag är" en gång per dag i några månader faktsikt kan hjälpa. Själv satte jag upp en griffeltavla i mitt rum där jag skulle skriva en sak som jag tyckte var bra hos mig själv just den dagen, eller någonting jag var stolt över att jag hade uträttat. Till en bärjan är det hur töntigt som helst, men du ska se att det hjälper :)
ladysmurf:

Do it then.


Kommer ej.
timeisrunningout:

har börjat sätta upp små mål


Vad för sorts mål?
Nuuuskamuikkunen:

skriva en sak som jag tyckte var bra hos mig själv just den dagen,


Får kanske testa det.

köttfärssås:

lång text


ah får testa med att intala mig själv att jag är bäst osv osv fast jag tycker det känns fake, kanske lönar sig till slut. Tycker det är svårt att ignorera vissa dåliga sidor, speciellt när andra påperkar dem, det blir liksom mer obvious och man tänker typ ohhh crap jag är säämst.