Forumet - Hej du som kan argumentera för EU!

Hej du som kan argumentera för EU!

2552 0 50

Spana också in:

feel:

Tala gärna om för mig vad vi och resten av världen vinner på denna högst odemokratiska institution som ska styra oss när vi inte kan styra den


Grundtanken med EU skulle kunna vara väldigt god, ett samarbete för att öka välstånd i så väl fattiga som rika länder, samarbeten för en bättre miljö, lättare att flytta över gränserna/arbeta i olika länder samt en stor minskning av risken för krig.

Tyvärr så har de negativa bitarna kraftigt börjat överstiga de positiva, saker som protektionism, handelstullar, bidragssamhälle, toppstyrning och liknande måste verkligen bort för att EU ska vara något att ha.
Tycker nog att det är bland de mer demokratiska institutionerna av de som till facto finns. Att omfördela de bidrag till de mer behövande länderna i Europa i form av bidrag, arbetstillfällen och tvinga länder till mer demokratiska levnadssätt kan ju aldrig vara fel...

... sen kan jag ju i och för sig ha vissa åsikter på hur organisationen sköts, men sett över det stora hela är EU lika demokratiskt eftersträvsamt som det svenska politiska systemet.
iosib:

tycker vi kan ha vår egen lilla revolution och hacka alla högerkonton. hade varit roligt.


MYCKET! [party] Paxar sheriffen!

iosib:

KoR


..? [blush]

Capelon:

Den Europeiska Unionen är ett måste för vår överlevnad. Vi kan inte längre överleva som enskilda nationer. Om vi inte kan samarbeta har vi ingen framtid. Jag stödjer den Europeiska Unionen och är för en Världsregering inom den kommande framtiden.


Varför skulle vi inte kunna överleva som enskilda nationer? Samarbete omöjliggörs ju inte bara för att man inte är mer i EU? Man kan ju tex handla med EU trots att man inte är medlem, och jag tror faktiskt att samarbetet måste sträcka sig längre än bara inom Europa.

Gentlemannen:

Tyvärr så har de negativa bitarna kraftigt börjat överstiga de positiva, saker som protektionism, handelstullar, bidragssamhälle, toppstyrning och liknande måste verkligen bort för att EU ska vara något att ha.


Jag tvivlar på att just EU går att förbättra då det är som uppbyggt för kapitalet, styrs av kapitalet och till för att skydda dess intressen.

Orb_Fiedeli:

Tycker nog att det är bland de mer demokratiska institutionerna av de som till facto finns.


Du är medveten om att 70% av EU-parlamentets ledamöter är män? Du får väldigt gärna förklara på vilket sätt EU är demokratiskt för det kan jag verkligen inte förstå! :S Man flyttar ju bara makten ÄNNU längre bort, och ger folk ÄNNU mindre inflytande i landets beslutandeprocesser.

Orb_Fiedeli:

Att omfördela de bidrag till de mer behövande länderna i Europa i form av bidrag, arbetstillfällen och tvinga länder till mer demokratiska levnadssätt kan ju aldrig vara fel...


Du får gärna förklara lite mer ingående hur EU konkret har åstadkommit förändring på de här punkterna [smile]