Forumet - HEJ , I NEEEEDDD HELP about Präster / Kyrkan under den Franska revolutionen!

HEJ , I NEEEEDDD HELP about Präster / Kyrkan under den Franska revolutionen!

1743 0 16
HEJ I NEEEDD HEEEELPPP , på riktigt asså ! Den månaden jobbar jag bl a om Den Franska F*UCKIN revolutionen i skolan and i need some serious help ![blush]:) , iallafall tillbaka till saken , jag har ett par frågor som jag seriöst försökt och hitta svaren på men tyvärr har det inte gått så bra , frågorna är följande : Vad ansåg prästerna / kyrkan om den franska samhället under 1789 ?
Vad var det dom värkligen ville förändra egentligen ?
Vem var mot prästerna / kyrkan på den tiden and why ?

FEEETT tacksam för svar ![love]

Spana också in:

Prästerna gynnades av samhällssystemet som var i frankrike innan franska revolutionen. både adelsmännen och prästerna hade det gott ställt och de hade mycket makt när ludvig XVI styrde så prästerna ville inte att samhället skulle förändras som borgarna och bönderna ville eftersom de hade så lite makt. borgarna och bönderna ville förändra samhället eftersom kungahuset, adeln och prästerna hade så mycket pengar medan de "vanliga" folket levde i fattigdom. Prästerna var royalister (allstå de var för kungahuster och monarkin) men revolutionärerna (borgarna och bönderna som var emot kungahuset och monarkin) så revolutionärerna ville ju så klart göra sig av med sina fiender så därför dödades prästerna.
Hoppas att du har fått svar på dina frågor. Om du inte har det så är det bara att höra av sig!
Att lära sig historia är skittråkigt när man inte kan sätta det i ett sammanhang. Men man kommer aldrig kunna sätta det i ett sammanhang om man inte lär sig. Det garanterar i sin tur inte heller att det blir roligt eller intressant. Men hur som helst är det sjukt värdefullt senare i livet.