Forumet - Hej jag är ny här

Hej jag är ny här

994 0 10

Spana också in:

ennie_:

användarna lever på att trycka ner andra så dom kan känna sig bättre


inte alla [cute]

- - - - - - - - - - - - - - - - - Sammanslagning 1 - - - - - - - - - - - - - - - - -

Om Ungdomar.se

Hallå där!

Vad skoj att just du hittat hit. Oavsett vem du är, hur du ser ut eller hur du mår är du hjärtligt välkommen till Ungdomar.se! Här kan du snacka med andra schysta filurer i vårt mysiga forum, läsa intressanta texter och ställa frågor om allt möjligt till vår grymma expertpanel – helt anonymt, såklart. Du kan också blogga, ladda upp fotoalbum och en massa annat smått och gott. Men allt sånt där upptäcker du ju själv så fort du har reggat ett konto …

Fast vet du vad? Ungdomar.se är faktiskt mycket mer än bara en internetsajt! Vi har exempelvis skrivit den superfina boken Kan man göra slut på Facebook? – Och en massa andra frågor om ung kärlek, som lanseras i augusti 2012. Håll utkik i affären!

Vi driver också Hållbarhetswebben.se – sajten för dig som längtar efter att göra något för vår planet men kanske inte riktigt vet hur. Och som om det inte vore nog pysslar vi just nu med ett spännande och viktigt hälsoprojekt tillsammans med Forskning.se, som du kommer få ta del av senare i höst.

Men jaja, nog babblat om oss. Vill du veta mer om hur Ungdomar.se en gång startade är det bara att scrolla ned en bit på den här sidan.

Ta hand om dig så hörs vi i forumet!

Kontakt och support

Har du frågor angående ditt medlemskonto är du välkommen att kontakta vår support. Vi svarar på allt, även om det ibland kan dröja en stund.
[email protected]

För frågor som rör innehållet på sajten, kontakta:
André Vifot Haas
073 – 448 94 41
[email protected]

Intresserad av att annonsera på Ungdomar.se? Kontakta:
Kim Jakobsson
076 – 55 56 058
[email protected]

Viktig information

Säkerhet och moderering

Överallt i samhället finns det otrevliga typer, och Ungdomar.se är tyvärr inget undantag. Trots att vi hela tiden arbetar med att göra sajten säker och motverka så kallad grooming (det vill säga vuxna som tar kontakt med minderåriga i sexuellt syfte) händer det ibland att saker och ting slinker genom våra filter.

Vi har ett gäng flitiga moderatorer som dagligen rensar sajten från skräp, men de kan inte upptäcka allt. Därför är vi väldigt tacksamma om du rapporterar medlemmar som beter sig olämpligt – antingen genom att skicka ett mejl till [email protected] eller via vår anmälningsfunktion (info om hur du anmäler hittar du här).

Tillsammans kan vi hjälpas åt att göra Ungdomar.se till en trygg och trevlig sajt!

Expertsvaren

Svaren från vår expertpanel skall endas ses som rådgivande och ersätter inte på något vis ett besök på din vårdcentral eller ungdomsmottagning. Vissa av svaren på sajten är heller inte dagsfärska. Exempelvis förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så dubbelkolla alltid med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss på [email protected] så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter. Tack på förhand!

Att träffas IRL

Ungdomar.se är ett fantastiskt ställe att lära känna nya bekantskaper på, och det är många som träffat både vänner och kärlek här genom åren. Men ibland händer det tyvärr att personer låtsas vara någon annan än de egentligen är. Om du funderar på att träffa någon IRL som du haft kontakt med på nätet kan det därför vara bra att tänka på att:
•Säga till en kompis när och var ni ska träffas.
•Ta med mobilen så att du kan ringa om något händer.
•Se till att träffas på allmän plats bland folk.
•Först prata med dina föräldrar om du är under 18 år.

Bakgrund

Hösten 1999 togs initiativet till att bygga en sajt på nätet där ungdomar helt anonymt kunde skicka in sina frågor och funderingar kring exempelvis kroppen, sexlivet, kompisar, föräldrarelationer, utbildningar och jobb till en expertpanel. En onlinebaserad version av den "verkliga" ungdomsmottagningen, helt enkelt. Sajten kom att heta Ungdomsmottagningen.com (sedermera Ungdomsmottagningen.se) och slog upp sina virtuella portar den 4 september 2000. I expertpanelen satt bland andra läkare, psykologer, barnmorskor och SYO-konsulenter och svarade på ungdomarnas frågor. På den här tiden fanns ingen liknande tjänst i Sverige och i takt med att allt fler nyfikna och undrande ungdomar hittade till sajten växte den snabbt.

Ungdomar.se lanserades i november 2003. Denna sajt fungerade till en början som en allmän mötesplats för just ungdomar och innehöll ett forum, nättidningen Edition, tävlingar och en massa annat skoj. I november 2005 slogs Ungdomsmottagningen.com och Ungdomar.se samman och från och med augusti 2006 heter sajten bara Ungdomar.se.

I dag är Ungdomar.se en av Sveriges största informationssajter för ungdomar, och vi arbetar aktivt med att främja ungas hälsa samt bidra till ett sundare samhällsklimat. Genom olika stöd- och motivationsfunktioner, samt våra spännande events, försöker vi hjälpa unga att må bättre, acceptera sig själva och framför allt visa vilken otroligt viktig roll de faktiskt fyller i samhället!

Ungdomar.se vänder sig främst till ungdomar mellan 15-24 år. Sajten är ett helt privat och fristående initiativ och ägs av Stenhaga Invest.