Forumet - Hej jag heter Reinfeldt och tror att "du är kommunist" är ett argument

Hej jag heter Reinfeldt och tror att "du är kommunist" är ett argument

1736 1 39

Spana också in:

Rödingajäveln:

"Det är ungefär som att säga till svenska folket att jag gick med i Moderaterna för att jag inte trodde på frihet"


det gör han säkert, frihet för vem är väl en bättre fråga. moderaterna är ju lika bra på förtryck som stalinisterna, med skillnaden att moderaterna (i likhet med allt annat) vill avreglera det.
För honom är det ju det, med tanke på att politiken strider fullständigt mot hans. Dessutom, ifall han kan få det till att Sjöstedt har talat osanning tjänar ju detta till att misskreditera denne. Höger-vänsterpolitik går inte att debattera tills någon anser sig ha haft fel, eftersom det handlar om inställning, det enda man kan göra är att belysa det man tycker är knasigt med den andres politik och hoppas att människor står bakom en. Det är samma typ av argument som oppositionen använder när de säger att Alliansen säljer ut företag, ty för dem är det en förolämpning att vara moderat.
samt:

Rödingajäveln:

Hej jag heter Reinfeldt


tack för att du bringar klarhet i det, har misstänkt det ett tag, faktiskt. fast det kändes oartigt att fråga.

Nachac:

Det är samma typ av argument som oppositionen använder när de säger att Alliansen säljer ut företag, ty för dem är det en förolämpning att vara moderat.


förutom i de många fall där man presenterar tydliga och väl underbyggda argument baserade på fakta och praktiska omständigheter, då. utförsäljningar, till skillnad från ideologier, kan faktiskt debatteras på en saklig grund, och detta görs även. mer sällan av blåhögern än av rödhögern, men även det händer.
Leijonsparf:

förutom i de många fall där man presenterar tydliga och väl underbyggda argument baserade på fakta och praktiska omständigheter,


Om det är någon som debatterar med fakta, eller åtminstone så nära man kan vänta sig, är det ju Reinfeldt, hans debatteknik karaktäriseras ju av det. Att rada upp utvalda fakta som ställer hans parti i bättre dager i oppositionen i dålig. Jag hör sällan annan argumentering från oppositionen och i synnerhet sossarna att "det är dåligt" i olika ordalag. De har ytterst sällan något motförslag och Reinfeldt kan bara be dem föreslå något annat. Sossarna är dock givetvis ett dåligt exempel numer, men jag har inte lyssnat på partiledardebatten och Sjöstedt är ju som allom bekant ny.