Forumet - Hej, jag skriver en novell just nu och skulle gärna vilja ha lite feedback på den.

Hej, jag skriver en novell just nu och skulle gärna vilja ha lite feedback på den.

213 1 4
Hade inte varit en sån här storm tror jag inte jag hade träffat henne, Robin kollar ut genom fönstret och tänker för sig själv.
Det åskar ute och blixtnedslaget lyser upp det mörka rummet han är i. Han kollar bakom sig och ser att Boston är skräckslagen, han skrattar för sig själv och går fram för att lugna ner honom. Han skäller högt när Robin försöker klappa honom, han måste inte känna igen sin husse. Robin går ner på alla fyra och skäller som en hund, det verkar lugna ner honom. Han går återigen upp och försöker klappa honom och denna gång lyckas han. De där hund hemsidorna är verkligen till någon nytta säger han tyst för sig själv medan han klappar sin numera lugna hund.

Robin går upp och går till köker för att hitta något han kan ge boston innan kvällsmat.
Det åskar återigen och han hinner se en glimt av den stora svarta tavlan som hänger vid hallen. Varför de har kvar den begriper han fortfarande inte, den var stor och täckte väldigt stor yta som han kunnat hänga något lite färggladare. Istället insisterade hans flickvän på att de skulle köpa just denna. Han försökte få henne att ändra sig men det var omöjligt, när hon väl sätter ögonen på något måste hon ha det.
Han öppnar översta skåpet och tar ut en konservburk med hundmat. Han ställer ner den och kollar sina fickor om han har konservöppnaren där.
Boston lämnar vardagsrummet och går till köket för att se vad hans kompis håller på med. Han kollar upp och ser honom ta ut konstiga föremål ur hans kropp. Den här varelsen har väldigt många konstiga egenskaper tänker Boston.

När Robin väl tömmer klart sina fickor hittar han ingen konservöppnare. Istället står han där med en ring i handen. Han tänker fria till sin flickvän när hon kommer hem från jobbet, han har en känsla av att det här inte skulle gå bra. Lisa är verkligen hans drömtjej. Hon är vacker, smart, snäll och himlens färger är ett skämt jämfört med hennes kristallklara ögonen. Skrattet hon släpper ut för varje liten skämt han säger är obeskrivligt. Den dåliga känslan han känner försvinner inte hur mycket han än försöker intala sig själv att det kommer gå bra.

Dörrklockan ringer och han rusar till dörren, han kikar genom det lilla hålet och ser att det är Adam.
ska du öppna dörren eller stå där och stirra på mig, säger Adam.Om du ska ha en sån attityd så kan du lika gärna stå där och frysa, svarar han. Jag kan gärna gå tillbaka med all den här maten jag har köpt åt dig din otacksamma unge, säger Adam surt.Robin öppnar dörren och släpper in sin kompis. Huset fylls snabbt med kylan utanför och Robin stänger dörren snabbt efter Adam. Han hade ringt Adam för ett par timmar sen och bad honom att köpa lite romantiskt mat från någon restaurang. Att laga mat var inte hans starka sida, men han vill gärna bjuda Lisa på lite mat.
Adam har köpt Oxfile med kantarellsås, Lisa kommer älska det här tänker Robin. Han går till köket för att duka och ställa ut blommorna. Han tar fram de vita tallrikarna med lavendel blommor inristade. Lisa köpte de här tallrikarna för att de ska användas när någon speciell kommer över, eller när vi vill säga något viktigt. Plötsligt ringer det på telefon och Robin rusar till den. Han var väldigt stressad ikväll.
Hej vem är det, frågar Robin.Du måste verkligen köpa en riktigt telefon och slänga den här knapptelefonen, retar Lisa. jaja du måste alltid tjata om min telefon. När kommer du hem, frågar han. Jag sluta precis och är på väg mot bilen, det är så kallt här ute, huttrar hon fram. Var försiktig där ute vädret känns väldigt lurt ikväll, säger han oroligt.Ok “pappa” jag lovar att köra försiktigt, skrattar hon.
Robin kollar ut genom fönstret och blir väldigt orolig. Han hoppas att stormen ska lugna ner sig men den blir bara värre och värre. Ute ser han hur de hårda vindarna släpar med sig olika skräp genom gatan. Han borde inte låta henne åka hem, han borde säga åt henne att stanna där för idag. Men han är för självisk, han vill verkligen fria till henne ikväll.

Han går tillbaka till köket för att göra klart det han påbörjade och få det överstökat så han kan kolla på tv en stund innan Lisa kommer hem. I kylskåpet tog han fram rester från en tårta de åt igår ikväll. När han väl tar ut den halvuppätna prinsesstårtan är har klar.

Han sätter sig ner och sätter på tv. Runt den här tiden är det bra filmer som sänds på kanal sex. Men först måste han kolla på nyheterna och se hur det går med stormen. Han tryckr på nummer 4 och där dyker en reporter upp. Hon har på sig en stor vinterjacka och under hade hon på sig en röd klänning. Hon står ute på en motorväg ser det ut som. Rapporten förklarar att det har skett en förfärlig olycka, där fyra person omkom. Färgen lämnar hans kropp och hans hjärta krossas i tusen bitar när han ser sin flickväns svarta bil i bakgrunden. Tårar börjar rinna ner från ögonen och han ramlar ner på marken. Han tar fram ringen och håller den i sin handen.

Ytterdörren öppnas och hans flickvän kliver in.

jag skulle ha sagt ja om fortfarande levde, säger hon och stirrar på ringen i hans hand.
Du skriver som rubrik...

Adamheterjag: jag skriver en novell just nu
...vilket få mig att undra om detta bara är "kapitel 1" dvs att det kommer en fortsättning på den?

Men generellt, helt ok men väldigt rörig tycker jag. Ena minuten sätter sig Robin och kollar på TV, troligen gör han det hemma?
Nästa minut får han se flickvännens bil på TV och då tappar han telefon på "marken".

Samt att du borde rent skriftmässigt ange vem som säger vad typ...

- Ska du öppna dörren eller stå där och stirra på mig, säger Adam
- Om du ska ha en sån attityd så kan du lika gärna stå där och frysa, svarar Robin
- Jag kan gärna gå tillbaka med all den här maten jag har köpt åt dig din otacksamma unge, säger Adam surt.

Robin öppnar dörren och släpper in sin kompis. Huset fylls snabbt med kylan utanför och Robin stänger dörren snabbt efter Adam. Han hade ringt Adam för ett par timmar sen och bad honom att köpa lite romantiskt mat från någon restaurang. Att laga mat var inte hans starka sida, men han vill gärna bjuda Lisa på lite mat.


Ja, du fattar. Men rent allmänt - riktigt bra. Vore roligt att få veta slutet. Var det bara en dröm? Olyckan på TV vs Lisa som strax därefter kommer in genom ytterdörren???

Tack så mycket! Det första problemet du nämnde, där han sitter och kollar på tv. Jag fattar inte riktigt vad du menar där. Han sitter ju där och kollar på tv, och så sätter han på nyheterna. Där ser han en reporter som pratar om en bil olycka, och han känner igen den svarta bilen på tv som tillhör hans flickvän. 


Andra problemet förstår jag och jag ska försöka fixa det.

Nej det är ingen dröm, jag avsluta ju med att hans flickvän öppnar ytterdörren och kliver in. När hon är väl inne säger hon"Jag skulle ha sagt ja OM jag fortfarande levde".
Det betyder att hon är död just nu och kom tillbaka bara för att säga det till honom och låta han gå vidare. 

Tänkte få det att låta sorgset. Funka det inte?

Tack återigen!

Spana också in:

När man skrivet en roman, novell, deckare eller whatever så vill det ju till att den som läser kan hänga med i svängarna. Och det är ju inte alltid så lätt. 


Adamheterjag: Tack så mycket! Det första problemet du nämnde, där han sitter och kollar på tv. Jag fattar inte riktigt vad du menar där. Han sitter ju där och kollar på tv, och så sätter han på nyheterna. Där ser han en reporter som pratar om en bil olycka, och han känner igen den svarta bilen på tv som tillhör hans flickvän.
Han sätter sig ner och sätter på tv. Runt den här tiden är det bra filmer som sänds på kanal sex. Men först måste han kolla på nyheterna och se hur det går med stormen.
Han trycker på nummer 4 och där dyker en reporter upp.
Hon har på sig en stor vinterjacka och under hade hon på sig en röd klänning. Hon står ute på en motorväg ser det ut som.
Rapporten förklarar att det har skett en förfärlig olycka, där fyra person omkom.
Färgen lämnar hans kropp och hans hjärta krossas i tusen bitar när han ser sin flickväns svarta bil i bakgrunden.
Tårar börjar rinna ner från ögonen och han ramlar ner på marken. Han tar fram ringen och håller den i sin handen.


På marken? Han sitter väl hemma i sin bostad, eller?

Adamheterjag: Ytterdörren öppnas och hans flickvän kliver in.

  - jag skulle ha sagt "ja" om jag fortfarande levde, säger hon och stirrar på ringen i hans hand.
Det var väl just detta jag var lite förvånad över. Jag ifrågasätter inte på något sätt att människor som avlider kan "gå igen" och återuppstå för dom som står dom väldigt väldigt nära. Om detta utspelar sig i de närbesläktades hjärna eller om det verkligen sker i verkligheten ska vi inte fördjupa oss om här på UM. Däremot, dom som upplevt just detta fenomen brukar aldrig säga att den "avlidne" bara kommer inknallandes genom dörren (den fysiska kroppen är ju bevisligen död och i ditt fall allvarligt skadad i en trafikolycka) utan de brukar ofta se den avlidne mer som en "rörlig dimma" där inte direkt den avlidne talar med ord utan med tankeöverföring till den närstående.

Gick jag alldeles för djupt på det hela nu?  Mycket glad

Om man sedan bör använda objektsformen jag såg han eller jag såg hon är nog en smaksak. Blink  Jag tycker personligen inte det. Enl mig heter det jag såg honom resp jag såg henne. Men detta slarvas det med dagligen både på radio och TV.

Frågelådan: Kan man använda han som objektsform och skriva Jag såg han?

Annars som sagt - helt OK  Hjärta