Forumet - HEJHEJ

HEJHEJ

111 0 8

Spana också in:

Under den industriella revolutionen täcktes stora delar av Europa med svart sot och rök från den många nybyggda skorstenarna. Industrialiseringens, och världens, huvudstad var vid denna tid London. I denna sotiga miljö levde den stora björkmätarfjärlien (Biston betularia).
I den sotigt svarta miljön blev de ljust färgade fjärilarna en enkel måltavla för rovfåglar och andra naturliga fiender till björkmätaren, vilket resulterade att fjärilarna med ljusa färganlag inte överlevde fram till parningen. Detta ledde i sin tur att det i princip bara föddes mörka fjärilar då fjärilar med mörka anlag plötsligt hade en evolutionistisk fördel, de var kamouflerade mot rovdjur.
Evolution är en av de viktigaste saker en människa kan lära sig idag. Jag rekommenderar dig att spendera ordentligt med tid på det här, då det är en väldigt viktig sak.

Erikbjorn:

De har utvecklats och förändrats till ett positivt sätt


Det beror på definitionen av "positivt", men... alla organismer har evolverat. Evolution av alla former får väl nästan alltid ses som positivt och bra för organismen.