Forumet - Helt ärligt..

Helt ärligt..

454 0 35

Spana också in:

tetrapack:

dom tränger sig på när som


Vet precis hur det är.

Jag tar medeciner för att hantera det och sen när jag är mer avslappnad och det inte är lika jobbigt så pratar jag om det med folk jag litar på och min psykolog för att få det uträtt. Så att det inte kommer tillbaka.

Dock är det ju bäst om man inte tar mediciner, enligt många. Men jag tycker att det är bra för då kan man sortera allt på ett bättre sätt.
tetrapack:

blev helt konstig av dom.


Det har jag upplevt av vissa. Men det är ju otroligt individuellt hur man reagerar på alla dessa mediciner för psykiska problem.

Jag valde att leta efter rätt medicin och nu tar jag den jag hittade på halva minsta dosen och det är lagom så att jag inte får flashbacks men jag är fortfarande klar i huvudet, vilket många klagar på - att dem känner sig dumma av dessa mediciner.
Jag har själv saker jag bara vill glömma bort och förtränga, men det är i princip omöjligt. De finns överallt - och kommer att finnas överallt (om du inte förlorar minnet).

Men det enda man kan göra är att bearbeta det, och lära sig att hantera det på ett bra sätt. Varje gång man tänker på det dåliga ska man inte behöva må lika dåligt som då, och man ska inte behöva känna ångest. Det ska vara ännu ett minne som format dig till den du är idag - och inget mer.
jag tror inte du ska försöka förtränga tankarna, det är så lätt att bli påmind om saker eller börja tänka på nätterna när man inte kan sova. det du ska satsa på är nog att jobba på att tankarna inte ska vara så jobbiga,du får kämpa på att känna att "det är det förflutna, gjort är gjort, jag hade inte varit den jag är idag om det inte vore för det som hänt"


jag har också mycket jobbiga minnen och självklart har jag dagar då det känns extra jobbigt. har lärt mig att det inte hjälper att älta, oftast känner jag mig numera rätt likgiltig när jag tänker på minnena.
sen har jag varit med om helt galet mycket saker under en 10års period att jag glömt bort massor utan att veta om det, har inte ens försökt förtränga det men så har det blivit iaf... när folk frågar mig bra och kanske självklara frågor så inser jag att jag har helt tomma perioder/år och händelser i mitt liv.