Forumet - Helt fel?

Helt fel?

867 0 14
Jag har allltid varit ganska tidig i utvecklingen och har svårt att passa in bland folk i min egen ålder. Nästan alla jag känner går på fester och tycker det är roligt osv, jag känner mig bara som en mamma till alla när jag går på fest, hjälper alla och klarar inte av att dricka för att jag då inte kan ha full koll på allt. Jag vet liksom inte hur jag ska bete mig för att kunna passa in bland folk i min egen ålder.

Desssutom har jag varit deprimerad en längre tid, ca 3 år, och detta har gjort att jag inte haft ork att ta kontakt med kompisar och tappat kontakten med nästan alla jag känner. Dom flesta jag umgås med känner jag bara ytligt och jag tycker det är grymt jobbigt. Har ett par närmare vänner. Den enda jag känner mig helt bekväm med är min pojkvän men han har ju inte alltid tid att vara med mig. Jag vet inte vad jag ska göra, hur jag ska gå tillväga och bete mig. Hjälp?
suffs:

Då måste man ju lära känna äldre också, inte så lätt att bara hitta ny bekantskapskrets.


Aha, jag läste fel, trodde att du redan hade kontakt med äldre. Men kan du inte bara bestämma dig för att endast tänka på dig kväll under en utekväll och INTE ta hand om alla andra?

Spana också in:

suffs:

Tanken på att jag inte passar in är jobbig, dessutom har det blivigt så att jag bara är intressant att höra av sig till mig när man har problem [sad]


Jaha, jag hade en liknande kompis som du beskriver dig själv. Det beror kanske på att du tar hand om dem? Låta andra ta hand om dig kanske vore en idé!
suffs:

Dom flesta jag umgås med känner jag bara ytligt och jag tycker det är grymt jobbigt.


Kanske dags att släppa taget om ditt gamla jag och försöka vara så djärv och ta ett nästa steg - våga bli mer än bara bekant med dom? Ja, släppa fram dig mer?

Känns lite grann som att du är lite återhållsam ändå?

suffs:

Tanken på att jag inte passar in är jobbig


Men sen kanske det är så att du helt enkelt umgås med fel sorts av människor? Ni kanske är för olika? Det är ju en sak att man har gemensamma intressen osv, men något helt annat hur folk beter sig och är på ett visst sätt. Sånt kan skilja jättemycket.

Känn dig inte låst för att du tror att du inte kan få "andra vänner". Du sitter inte fast som klister på dom bekanta du umgås med nu. Antingen så försöker du komma närmare någon av dom du umgås med eller så tar du rätt på nya vänner istället som inte bara dra dig till sin egen fördel.

ibland måste man sortera ut dom bättre personerna från de sämre. Man ska inte behöva må dåligt pga av andra. Ibland så är det faktum att man själv inte är helt ute och cyklar utan att det är fel på andra.