Forumet - Heltidssjukskrivning, vad händer med SCN-bidraget?

Heltidssjukskrivning, vad händer med SCN-bidraget?

311 0 16
Nu har min hemsituation blivit 100% ohållbar så jag ska strax åka in på en akuttid med min läkare och psykolog för att ordna en heltidssjukskrivning (är deltidssjukskriven just nu). Men efter som att jag då hade planerat att flytta iväg och leva som en liten parasit på mina andra nära och kära (har inget val, soc vill inte hjälpa mig) så måste jag ju ha någon form av inkomst, fortsätter jag att få SCN eller måste jag söka någon form av bidrag?
Geigerzähler:

Nä, man får inte lika mycket efter som att det egentligen är föräldrarna som ska försörja en, jag har dock inte den lyxen.


De kommer väl att försörja dig om du flyttar? Du fick ju bo hos din mamma när du flyttade ut från ditt ex, så det ordnar sig nog. Hoppas!

Spana också in:

isola:

De kommer väl att försörja dig om du flyttar?


Knappast.

isola:

Du fick ju bo hos din mamma när du flyttade ut från ditt ex, så det ordnar sig nog. Hoppas!


Efter att de på socialen tvingat henne, ja, men nu orkar hon inte mer så jag ska tydligen bo hos min far, vilket jag inte skulle orka med psykiskt.
Geigerzähler:

Efter att de på socialen tvingat henne, ja, men nu orkar hon inte mer så jag ska tydligen bo hos min far, vilket jag inte skulle orka med psykiskt.


Hade hon vägrat så hade ju soc fått hitta ett boende åt dig. Säger din pappa nej nu så är det deras skyldighet att ordna boende åt dig. Hemskt att bara hatta fram och tillbaka från plats till plats och aldrig ha något riktigt hem. Hade det så i flera år, hemskt.
isola:

Hade hon vägrat så hade ju soc fått hitta ett boende åt dig.


I en drömvärld, ja, men här så låter soc barn/unga vara hemlösa.

isola:

Säger din pappa nej nu så är det deras skyldighet att ordna boende åt dig.


Pappa säger inte nej, det är det som är grejen, han gillar att misshandla mig riktigt grovt psykiskt (som att plåga mina kaniner framför mina ögon och sådant).
Geigerzähler:

Jag skulle inte klara av att bo med folk jag inte känner.


Flyttar du till tex Fagersta eller någon sådan liten ort så är det ju relativt lätt att få lägenhet, men det är ju bara vad man ska göra där som är kruxet då iof. Om jag vore du så skulle jag gå till soc och kräva att min handläggare lyssnade på mig. Hade jag haft plats så skulle du fått bo hos mig sötgeiger <3
Geigerzähler:

Ja, det var min läkare på akutpsyk som kontaktade soc efter som att hon inte ville skicka hem mig med tanke på mitt mående och det min far gjort.


I så fall borde du ju definitivt begära en omprövning av det. Hänvisa till socialtjänstlagen, 5 kap, 1 §. Mer specifikt delen som säger att:

"Socialnämnden skall- verka för att barn och ungdom växer upp under trygga och goda förhållanden [...]
- i nära samarbete med hemmen sörja för att barn och ungdom som riskerar att utvecklas ogynnsamt får det skydd och stöd som de behöver och, om hänsynen till den unges bästa motiverar det, vård och fostran utanför det egna hemmet"