Forumet - Hemliga förhandlingar

Hemliga förhandlingar

396 0 24
EU håller just nu på att förhandla med USA om hur man dels ska utbyta information om banktransaktioner, och dels om upphovsrättbrott mellan de två unionerna. Detta sker under sekretess, där inte ens det folkvalda EU-parlamentet får reda på vad som sker. Först när allt är klart kommer man alltså få rösta om de så kallade ACTA- och SWIFT-förhandlingarna.

När Piratpartiets Christian Engström ställde frågor om detta till moderate justitieministern Beatrice Ask fick han veta att öppenhet är viktigt under Sveriges ordförandeskap i EU, men att dessa förhandlingar ändå ska vara hemliga.

Tycker du det är okej att hålla sådana här förhandlingar hemliga?

​Källa

Spana också in:

iddqd:

Beatrice Ask måste nog vara den mest vidriga politikern vi haft i Sverige på länge.


Kanske.
Hon klubbar igenom alla förslag som Tomas Bodström tog fram, men gör det gärna i hemlighet. Bodström var i alla fall beredd att stå för sina åsikter.

Nachac:

Vi vet väl att det förhandlas, men inte exakt vad och vilka försöag som behandlas.


Precis. Eftersom det folkvalda parlamentet inte får vara med förrän allt är klart så finns det bara "ja" eller "nej" att ta ställning till, vilket förstås sätter politikerna i parlamentet i en obehaglig sits, där de å ena sidan kanske håller med om vissa delar men å andra sidan är emot andra, men det är för sent att göra några ändringar om man fortfarande vill ha med USA.