Forumet - Hemlösa personer

Hemlösa personer

3759 0 78
Vad vet ni om hemlösa personer?

Jag har fått lära mig att det är personer som får skylla sig själva för att de inte har något hem, att det är till exempel personer som använt droger, bara suttit hemma och kollat på tv istället för att jobba, varit lata o så. Dåliga människor.

Spana också in:

Förr var det nästan bara långt gångna missbrukare som var hemlösa. I dag finns det mycket större bostadsbrist, mycket högre arbetslöshet och sämre sociala skyddsnät så nu drabbar hemlösheten mycket bredare. Finns även många barn och ungdomar som är hemlösa i dagens Sverige, de flesta kan dock glida runt hos vänner och bekanta osv. Men det finns också en liten skara riktiga gatubarn som bor i tunnlar och så, i.a.f. i Stockholm. 

Jag tycker synd om dom. Tänk att sova ute i kylan när man knappt klarar av att sova med öppet fönster tex, vi kan iaf värma oss med täcke,vi har mat, vi har kläder,vi har ett hem. Nu fick jag en jävligt bra tanke, man skulle kunna ha detta som projektarbete!! Hm. Jag ser dom som starka personer som klarar av att bo ute, det är banne mig sjukt STARKT! 


Dinosaurie: Förr var det nästan bara långt gångna missbrukare som var hemlösa. I dag finns det mycket större bostadsbrist, mycket högre arbetslöshet och sämre sociala skyddsnät så nu drabbar hemlösheten mycket bredare. Finns även många barn och ungdomar som är hemlösa i dagens Sverige, de flesta kan dock glida runt hos vänner och bekanta osv. Men det finns också en liten skara riktiga gatubarn som bor i tunnlar och så, i.a.f. i Stockholm. 
Du skriver jämt så dåliga inlägg.GalenSkoja.JaamenLol: Jag tycker synd om dom. Tänk att sova ute i kylan när man knappt klarar av att sova med öppet fönster tex, vi kan iaf värma oss med täcke,vi har mat, vi har kläder,vi har ett hem. Nu fick jag en jävligt bra tanke, man skulle kunna ha detta som projektarbete!! Hm. Jag ser dom som starka personer som klarar av att bo ute, det är banne mig sjukt STARKT!
fint

Av det jag har fått uttryck av (när jag har varit i Stockholm) är att det förmodligen generellt brukar röra sig om papperslösa. Förstår inte riktigt själv hur man kan bli hemlös i Sverige annat än vid missbruk osv.

tangentbord1: Tycker du att 13 åringar som blir utkastade hemifrån också får skylla sig själva?
Dom tar väl ändå socialen hand om? Det är ju inte USA vi snackar om. Såvida dom inte är papperslösa då.