Forumet - hemmaträning

hemmaträning

806 0 19
Någon som kör på det? Jag skulle gärna vilja höra ifall någon av er som har kört på det ett tag och fått resultat? Vilka övningar kör ni och hur fungerar det i allmänhet att köra hemträning? Hur gör ni? Vad gör ni för något? Hur länge har ni kört? Några tips för en rookie? [crazy]

Tack för svar!

Spana också in:

Anura:

Vilka övningar kör ni och hur fungerar det i allmänhet att köra hemträning?


Fungerar bra om man vet vad man sysslar med. Ett par hantlar med flera olika vikter samt en chinup/pullup-bar är att rekommendera som utrustning.

Finns mycket info att ta del av på Youtube angående hur man utför övningar och hur man tränar i allmänt.
Tränade en del hemma innan, numera blir det mest prehabövningar och rörlighet.

Men ja, ska du träna så rekommenderar jag väl en kettlebell som första redskap. Sandsäckar ska tydligen också vara bra och går att bygga rätt enkelt.

Bra övningar är bland annat armhävningar, chins, någon magövning, utfall, kettlebellswings osv. Du kommer nog märka av lite resultat, men inte lika bra som om du går till ett gym och tränar tungt med fria vikter.
Anura:

Hur mycket resultat då? Är det mestadels att få en mer slim kropp då man tränar hemma och inte så mycket muskelbyggande?


Det är egentligen en överförenkling, men lite så. Tränar man med väldigt lätta vikter (vilket man mer eller mindre är tvungen till hemma) så är det mer kondition än styrka och storlek. Ska du träna för att bli stor blir det tyngre vikter och 8-20 reps ungefär. För styrka brukar det vara lagom med runt 5 med en ännu tyngre vikt.

Men är du nybörjare så kommer du bli starkare och kanske även få lite muskler om du tränar och äter rätt. Rekommenderar dock fortfarande gym.
jag gör. Brukar vanligtvis köra en powerwalk eller jogga om det inte är så nedrans kallt att det svider i lungorna.
Sedan går jag in och kör styrka.
Armhävningar
Situps - med vikter
Benböj - med vikter, brukar få med övning av armar i samma veva genom att föra armarna upp och ner med vikten också.
Utfallssteg - med vikter
"kissande hunden"
Plankan


känns som att jag missat något men kommer inte ihåg just nu
isola:

Vilken självdisciplin! Har många ggr tänkt göra hemmaträning till en rutin men det kommer ju alltid annat emellan och sedan glöms det bort och skjuts upp. HAR DU NÅGOT TIPS FÖR DET??


Njaa, alltså det är ju bara att göra. Jag tycker det är pinsamt att träna när kim är hemma och har liksom ingenstans att gömma mig, så jag brukar ta för vana att göra det när hon jobbar eller är ute med hundarna! Så känns det mer som att man "passar på", vilket på något sätt gör känslan mer positiv.


Annars.... självdisciplin har alla egentligen, det är bara att ta sig i kragen. Något jag har lärt mig är att man alltid tror att det ska vara jobbigare än vad det är men det enda som är jobbigt är att börja. När man väl har börjat så är det oftast rätt kul. Jag menar, jag gör ju passen själv och dunkar bra musik samtidigt!