Forumet - "Hen" kommer med i nya ordlistan

"Hen" kommer med i nya ordlistan

16706 7 80

Spana också in:

själva utvecklingen av genustänk och könets relativa obetydlighet är ganska amazing, men just denna nyhet finner jag ganska betydelselös.EDIT: hehe tänk om jag bara hade skrivit "denna nyhet finner jag ganska betydelselös" :P det är så jag ofta gör då jag inte ser någon mening att förklara mitt resonemang, eller snarare att jag inte tycker att det är kul att göra det i onödan. om någon är intresserad bör den fråga, men istället blir man ofta dömd direkt.
Har använt ordet ett bra tag och känns därför lite konstigt att det kommer in i ordlistan NU, 'hen' har ju varit på tapeten hur länge som helst. Ordet i sig är mest funktionellt och lättanvänt och kommer troligtvis inte att göra någon skillnad för oss cisfolk, men hurrar ändå! Party

Zymba: Har använt ordet ett bra tag och känns därför lite konstigt att det kommer in i ordlistan NU, 'hen' har ju varit på tapeten hur länge som helst. Ordet i sig är mest funktionellt och lättanvänt och kommer troligtvis inte att göra någon skillnad för oss cisfolk, men hurrar ändå! Party
Jag säger: bättre sent än aldrig!
Är mycket kluven. Det kan få erkännas som ord, men jag kommer inte, och har sedan det kom på tapeten, inte använt det. Pga missförstånd i addition till den starka befästningen av könets del i personlig identitet, har flera kommit att känna sig hotade av detta begrepp; de upplever sig bli ifråntagna en del av vilka de är. Även om ordet varken har det syftet eller den innebörden, har missförståndet många gånger skapat ett sådant intryck. Min uppfattning är att ordet i allmänhet är kontroversiellt och väcker starka känslor som är helt oönskvärda i majoriteten av fall. Jag använder mig hellre inte av ordet, än använder det, till följd av min uppfattning av hur det flera gånger påverkar andra. Då tappar ordet både sin mening, funktion och smidighet i vardagligt tal.

Det hade varit som mest önskvärt om missuppfattningen inte hade skett överhuvudtaget, men nu när bollen är i rullning, kommer jag vända mig till andra begrepp för att beskriva människor vars kön är okänt eller i de fall där människor inte identifierar sig som varken det ena eller det andra.