Aviseringar
Rensa alla

Heterohatets dag - Sedan när blev detta legitimt?


Ämnesstartare

Sedan ett par dagar tillbaka har det varit någon Debatt kring den stundande "Heterohatets dag" vilket bör inträffa nu den 27:e Augusti då den alltid inträffar under den sista lördagen denna månad. Detta har man alltså firat sedan 2007 utan uppehåll. Heterohatets dag åsyftar till en sorts kamp mot Heteronormativet och heterosamhället. Såhär formulerar man sig på sin Hemsida

2010 infaller Heterohatets Dag Lördagen den 28:e augusti.

Heterohatets Dag är en antiheterosexuell högtidsdag som sedan sedan 2007 firas i hela världen. Dagen är instiftad av Göteborgs Queerinstitut som också ansvarar för det lokala högtidlighållandet.

2010 är ett valår, vilket även påverkar firandet av heterohatet. Parlamentarismen är en fiende vi tyvärr inte blir av med genom att ignorera. Istället bör vi noga överväga hur vi effektivast bekämpar heterofascisterna. Alliansen utgör idag det största hindret för mänsklighetens lycka och måste utmanövreras från reellt politiskt inflytande. Alla som röstar på alliansen är straighta

I sitt krig mot alliansen formulerar man sig såhär.

Till skillnad mot "kriget mot terrorismen", "kriget mot narkotikan" eller "kriget mot dansbaneeländet" är kriget mot alliansen något som samhällets alla goda krafter kan sluta upp i. Vare sig det handlar om kreativa konstattacker eller brutal, antisocial konfrontationsmetodik så har alla något att bidra med. Kom och hjälp till att stoppa protofascismen. Regler och poängberäkning anslås senare.

​denna blogg bekräftar man ett visst samarbete med institutionen för Genusvetenskap.

Under 2010 startade genusvetenskapen vid Göteborgs universitet och Göteborgs Queerinstitut ett samarbete. Det var ett gemensamt intresse för den heteronormskritiska antikapitalismen som samlade personer aktiva på båda håll. Under vår och höst arrangerades ett seminarium som växlade upplägg mellan att bjuda in talare och läsa texter och prata utifrån dessa

Vad får vi ut av detta?

Jo att det förekommer ett öppet samhälle mellan Göteborgs Queer och Genus institutioner. Att Göteborgs universitet, som till viss del sponsras av våra skattekronor samarbetar med den utomparlamentariska och våldsromantiska vänstern. Samarbetet har tett sig genom att två genusforskare anordnat föreläsningar och hållit dom i Universitets lokaler. Detta och mycket mer går att läsa ur detta inlägget på ​Newsmill författat av Pelle Billing. Även ​denna artikeln av Johan Lundberg från Axess är värd att läsa.

Göteborgs universitet har dock efter viss kritik uppmärksammat sina fel och ​tar avstånd för det hela.

Nu Senast under valåret så roade man sig med att bl.a hålla ett "tramsbingo" där det gick ut på att man skulle förhöra allians-valarbetarna vid sina stugor om vad dom tyckte i olika frågor och försöka samla ihop nog med svar för att få fyra i rad. Man höll även en "dans mot alliansen" där man dansade tryckare till en att döma mycket fånig låt. Något som går att se ur denna videon.

Det är alltså människor som bekänner sig till en sexuell avvikelse är alltså upprörda över att samhället är inte är anpassat efter dom själva. alltså minoriteten. För ja någonstans, är det ju orättvisa för dom. Och för detta måste man manifestera sitt hat mot en majoritet genom att ge sig på alliansen som får stå som en symbol för dom straighta.

Vi kan ju alla leka med tanken om det omvända hade rått. Om det var några religiösa dårar som gått runt gett sig på samkönade par ute på stan med en "Brutal % antisocial konfrontationsteknik". Kanske hålla lite vals och citera Paulus Korinthbrev utanför F!'s lokala samlingslokal. Det hade aldrig gått, för då hade du med all förmodan blivit dömd för HMF. Men att sexuella minoriteter får fri passage och ge sig på och sabotera det för alliansanhängarna (som man kan se tydligt i videon jag länkade till) är dock helt acceptabelt. Vanligt folk höjer såklart på ögonbrynen. Vissa tar säkert illa vid, men dom flesta gör det nog inte för att man ser dom för dom fåntrattar dom egentligen är. Det är i huvudsak media som man kan skylla på som inte väljer att rapportera neutralt och konsekvent.

Men vad som bör vara upprörande för varje människa som inte hyser något stöd till denna strömningen är hur olika man accepterar vissa beteenden beroende på vilka som står för de och inte. För ingen kan väl tänka sig att detta hade fått passera så lätt ifall det hade varit högerextremister i grupp som gett sig på homosexuella?

Jag kan inte tänka mig någon annanstans där detta ensidiga hatet är så utbrett och accepterat som det är i Sverige. Homosexuella dödas och mördas världen över, och i Estland har högerextrema för vana att attackera sin variant av vår Pride-festival. Men här råder det alltså omvända roller, homosexuella får ge sig heterosexuella medan det omvända belönas med en cell.

Hur har det kunnat gå till så?
Varför är detta fenomen så utbrett i just Sverige?


   
Citera
Ämnesstartare

Hahah, den där jävla videon är så jävla tard.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Jevla böger![mad]


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

självklart ska det vara fritt fram att offentligt hata, både för dig och dem


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Vilka legendariskt fula människor [bigsmile]


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Ganthuc:

Det hade aldrig gått, för då hade du med all förmodan blivit dömd för HMF.

Nä. Eller jo, om de gav sig på dem fysiskt men verbalt får man säga rätt mycket. Åke Green friades ju till exempel då han sa att homosexuella var en cancersvulst på vårat svenska samhälle. Svenska domstolar ville ju dock döma honom men Europadomstolen tyckte att vi bajsade på religionsfriheten som enligt dem garanterade herr Green rätten att säga det.

I övrigt, tardig idé, känns som ett dåligt sätt att motverka heteronormativitet. Bättre i så fall med genusvetenskap, att bilda opinion, uppmärksamma orättvisor, osv. Vilket de väl gör på sätt och vis men på ett lite enligt mig löjligt sätt.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Känns bra att statliga medel går åt till detta. Kul att man kan vara med och hjälpa till osv.


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Tomtiga människor, men de lyckas ju uppenbarligen med sina provokationer. Gnäll gnäll gnäll. [zzz]


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

äckligt


   
SvaraCitera

Dom trollar ju bara [zzz]


   
SvaraCitera

-.-


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Ganthuc:

Vi kan ju alla leka med tanken om det omvända hade rått. Om det var några religiösa dårar som gått runt gett sig på samkönade par ute på stan med en "Brutal % antisocial konfrontationsteknik"

Ganthuc:

För ingen kan väl tänka sig att detta hade fått passera så lätt ifall det hade varit högerextremister i grupp som gett sig på homosexuella?

Du jämför detta med att de bråkar med politiker och ungalliansare? [confused] Du lever i en konstigt värld du.

I övrigt så är de muppar. Det enda bra med dem är att andra kategorier av muppar blir upprörda av dem.

De har förövrigt vad jag som organiserad i "den autonoma vänstern" vet få kopplingar till de grupper som ingår i det SÄPO klassar som "den autonoma vänstern", även om de är utomparlamentariska och säkert vänster. All utomparlamentarisk vänster tillhör inte den autonoma vänstern. Om du är nyfiken på vad den autonoma vänstern är kan du lyssna på detta föredrag, där skillnaden mot andra utomparlamentariska vänstergrupper förklaras bra:

http://motkraft.net/wp-content/uploads/2011/06/20110612-Gbg10-Adrian-Syndikalistiska-ungdomsforbundet.mp3&autostart=1&image=http://motkraft.net/wp-content/themes/mktheme/images/audio.jp g" target="_blank">​​​10 år med Syndikalistiska Ungdomsförbundet


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

This is how much I care.
Image


   
SvaraCitera
Ämnesstartare

Göteborgare slutar aldrig att förvånas, skrämmande.


   
SvaraCitera

Åh, är bekant med flera utav'rom i videon. De är söta och trevliga i verkligheten.


   
SvaraCitera