Forumet - Hey du!

Hey du!

563 0 30
Glad chey här :D
Vet inte om det här är rätt tråd för det här.. Men iallafall;
Är 14år, 158cm lång och väger 56,4kg nu (den 1 vägde jag 58) =)
Sen den 1 augusti har jag börjat promenera innan frukosten (druckit vatten) i först en halvtimma (ökat det nu i måndags med 1timma) och gjort olika övningar med ben/lår/rumpa, mage/rygg och armar, efteråt samt kört rocking/hopprep så mycket jag orkat och stretchat Mån-Fre.
Har också skippat allt godis, donken, läsk (dricker bara vatten och mjölk) o sånt skit, försöker äta så nyttigt det går o minskat på mina portioner. Förutom på lördagar då jag sover ut och njuter av nån bit chocklad eller så, men försöker hinna med en promenad på kvällen iallafall. Och på söndagar vilar jag/koncentrerar mig på kroppen och kanske tar en promenad.

Har ju inte gått ner så jättemycket men ser resultat, låren har blivit fastare och smalare, rumpan lite slätare, värsta 6-pack på magen och starkare armar. Har jättelätt för att bygga muskler eftersom att jag är född "krallig", men undrar vad mer jag kan göra för att minska i fett? Kan inte springa, har ganska svår astma "/
Och simma kan jag knappt, typ drunknar eller kör hundsim x)

Såhär kan t.ex min måndag se ut; Vaknar 10.15 (somnat innan 1, det är ju fortfarande lov! :D), sätter på träningskläder och skor, dricker ett stort glas vatten. Snabb promenad i 1timma runt om i stället jag bor (lite backar och trappor här och där) =)
15min övningar ben/mage/armar, känner hur musklerna jobbar varje gång! 10min rockring/hopprep (kan inte hålla igång så länge med hopprepet pga astman och skada på foten just nu"/) och sen 5min stretch och chill så att jag känner att hela kroppen lugnat ner sig.. Efter det dricker jag mer vatten och äter frukost (Sockerfria flingor med mjölk eller omelett på macka eller hårt bröd med skinka). Middag kan jag inte bestämma så mycket över eftersom att mamma lagar mat och vägrar ändra på den "feta" Jamaicanska maten vi äter här hemma. Men tar iaf mindre portioner än vad jag gjorde förr! Sedan försöker jag hålla igång ganska mycket med "vardagsmotion", ta trappor ist för hiss/rulltrappa, gå några busshållplatser om man hinner innan bussen kommer osv.. Har bara hållt på såhär "mycket" i snart 2 veckor.

Men oj vad mycket jag skrivit, ni kanske inte orkat läsa? "/
Och ja jag vet att jag borde lagt mig för länge sen, men kände att jag inte kan lägga mig innan jag skrivit det här.. Vill också säga att jag är ganska nöjd med min kropp ändå (förutom dessa bristningar som smög sig på mig i puberteten när kroppen inte han växa med röven -.-), vill bara se lite "tightare" ut innan skolan börjar den 23:e (tänker dock fortsätta med småpromenaderna, matvanorna och vardagsmotionen efter det). Så, vad tycker ni? Tips på vad mer jag kan göra eller fortsätta som jag gör nu? Tror ni jag kommer nå mitt mål på 55kg? =)
Godnatt!

Så vad tycker du att jag ska göra, fortsätta som jag gör eller annat (isåfall ge tips/förslag)?!
riode:

vill bara se lite "tightare" ut innan skolan börjar den 23:e


Du är 14. Tills du har växt färdigt kommer du i stort sett ha den kroppen din pubertet låter dig ha. Om du blir undernärd kommer din pubertet inte gå igenom ordentligt.

Men det är jättebra att du låter bli skräpmat och rör på dig. Det är bara hälsosamt. Förutsatt att du i övrigt har en hälsosam relation till mat. Jag menar, mat är ju asnice. Ät nyttigt tills du är mätt och rör på dig så att du svettas ett par gånger i veckan så kommer allt det där ordna sig av sig självt.
katamari:

Du är 14. Tills du har växt färdigt kommer du i stort sett ha den kroppen din pubertet låter dig ha. Om du blir undernärd kommer din pubertet inte gå igenom ordentligt.


Mjo, alltså.. Jag hamnade i puberteten när jag var 9, tror den är typ över, bara tuttarna och benen som kommer växa lite och har varit 158 lång i nästan 2 år nu =)
Tror inte att jag kommer växa så jävla mycket mer.. Bara på bredden :c
Men jaja, jag fortsätter att hålla igång och jag håller med, mat är bäst <3

Cooco:

Du bygger lite muskler lät dt som iallafall? Muskler väger mer än fet


Jaa det gör jag ju, men det känns som om musklerna har fått allting att bli fastare :D
Har ju inte fått nån storleksskillnad på låren, utan fettet typ ersätts med muskler.. Så kanske inte borde satsa på 55kg när det är så att muskler väger mer än fett? :o

Spana också in:

Cooco:

nje, skulle inte jag gjort ialla fall


Hm, okey då. Får väl nöja mig som det är =)

Cooco:

ung mamma va hon 15 när hon blv gravid?!


Mmyes, 15 när hon var gravid, 16 när jag föddes! Jag var född typ 2månader tidigt och vägde inte så mycket/var inte så lång. Hamnade i puberteten när jag var runt 9, nog därför min kropp är så här? x)
riode:

Nej inte alls [no-no]
Varken inombords eller utseendemässigt om man nu säger så.


Lol jo. Varenda fjortonåring ser sig som vuxen och allvetande. Gå ut och lek eller nåt. Du blir stor tids nog.
Du har med denna tråden bevisat att du absolut inte är mer vuxen än random sjundeklassare.
isola:

Lol jo. Varenda fjortonåring ser sig som vuxen och allvetande.


Jag har aldrig sagt att jag är vuxen heller. Jag vet bara att jag inte är ett sådant litet barn jag tror att du syftar på. Och jag är verkligen inte allvetande, men inte du heller. Du vet inte vem jag är eller hur jag lever.

isola:

Gå ut och lek eller nåt.


Leker gör jag inte så mycket längre, koncentrerar mig på skolan och har annat för mig. Men jag har verkligen inte bråttom med att bli vuxen heller, betala räkningar och ordna med jobb och pengar verkar otroligt jobbigt, men jag lär mig nog det snart också.

isola:

Du blir stor tids nog.


Varför spelar det någon roll om jag undrar hur jag rör på mig är bra eller dåligt, beroende på om jag är "stor" eller "liten"? Skulle förstått om du sa åt mig att sluta hur gammal jag än var om jag sa att jag bantade genom att inte äta nått alls och sånt konstigt skit, men nu gör jag ju inget fel i med att motionera och äta bra?

isola:

Du har med denna tråden bevisat att du absolut inte är mer vuxen än random sjundeklassare.


På vilket sätt? Och har inte för mig att jag skrev någonstans att jag är mer vuxen än en random åttaklassare. Men det är jag nog, tyvärr. För att jag måste, inte för att jag vill. Ursäkta om mina frågor om min hälsa upprörde dig, du kanske inte visste att 14 åringar kunde bry sig om hur dom ser ut.. Men tänk positivt, det hade ju varit ännu värre om jag skrivit; "Assw shiiet jah e så jävla feeeet, e skitkort typ 158 o väger typ 56,4 även om jah typ spyr upp allt jah käkar ändå o försöker verkligen gå ner i vikt typ till 45 oh my god så fukking tjock jah e va o hur ska jah göra?! Finns de inte typ inte sånna hära piller man kan ta bah så man tappar matlusten elle blir smal snabbt elle? :S" [surprised]
riode:

Du vet inte vem jag är eller hur jag lever.


Du är 14, normalviktig och vill banta - det säger ju rätt mkt.

riode:

, du kanske inte visste att 14 åringar kunde bry sig om hur dom ser ut.. M


Klart att de gör det men för den sakens skull så behöver de inte bli korkade och tro att de ska banta helt i onödan. [crazy]

riode:

, men nu gör jag ju inget fel i med att motionera och äta bra?


Alla oavsett ålder ska såklart äta bra, men det var inte det du skrev.
isola:

Du är 14, normalviktig och vill banta - det säger ju rätt mkt.


Jag har aldrig sagt att jag vill banta. Tycker inte att det jag gör är att banta heller, för jag mår så mycket bättre nu. Du skulle bara veta hur jag åt förut, det var absolut inte bra.
Vill inte bli smal som en pinne, 55 ligger fortfarande på normalvikt för min längd. Och har ju kommit fram till att det inte kommer gå när jag har så mycket muskler (höhö[bigsmile][y]), så stannar vid den vikten jag ligger på nu.

isola:

Klart att de gör det men för den sakens skull så behöver de inte bli korkade och tro att de ska banta helt i onödan.


Jag är inte korkad för att jag vill må bättre och se bättre ut? Motion är ju inte onödigt och jag bantar ju inte. Att äta bra, motionera bra och dricka bra är aldrig fel! Bättre att jag började med det nu när jag har motivation än aldrig och sen sitta där som en fet 30 åring och undra vad som hände när jag bara käkade för mycket av allt och aldrig rörde ett finger?

isola:

Alla oavsett ålder ska såklart äta bra, men det var inte det du skrev.


Nej jag skrev faktiskt ingenting om vad jag annars brukar äta förutom frukosten och middagen (som inte alltid är fet jamaicansk mat). Men såklart äter jag bra för att orka träna och skippar onödigt socker bara för att jag inte har nått behov av att trycka i mig läsk och godis.
Vad var det jag skrev om att äta som var så dåligt då?
riode:

Bättre att jag började med det nu när jag har motivation än aldrig och sen sitta där som en fet 30 åring och undra vad som hände när jag bara käkade för mycket av allt och aldrig rörde ett finger?


Det är jättebra att du rör på dig, men det där tankesättet låter rätt osunt.

Liksom, träning och hälsosam kost borde handla om att hitta din balans. Inte om att se mat som något negativt, att aktivt streta emot.