Forumet - Historian om varför jag hatar min rygg

Historian om varför jag hatar min rygg

1142 2 12

Jag har dom senaste två månaderna åkt ambulans två gånger, totalt varit på akuten 4gånger, träffat en sjukgymnast och en allmänläkare på Vårdcentralen.

Jag flyttade för några månader sen, kompisarna var jätte fina och sa att dom skulle hjälpa till. Men nope. Jag och farsan som skötte flytten själva. Efter att ha bott själv en gång innan har jag rätt många prylar så de tog sin tid. Men iaf, jag överansträngde min rygg under flytten, ca två månader efter den fick min vovve ett märgben som jag råkade trampa på med hela foten så jag tappade balansen och vred till ryggen ordentligt. Fick så sjuk ont att jag inte kunde röra mig. Ringde min mamma som ringde 1177 som sa att jag behövde ambulans. Så då åkte jag ambulans för första gången i mitt liv.

Dagen efter detta började mina fötter domna och sticka. Så ringde 1177 igen som sa att jag återigen skulle ringa ambulans, så återigen åkte jag ambulans. Denna gången röntgade dom med vanlig röntgen.

Dessa två besök på akuten resulterade i starka mediciner som Tramadol och Oxynorm. En remiss till sjukgymnast gjordes och de sas att jag troligtvis hade ryggskott.

Gick till Vårdcentralen för att de onda inte gick över efter två veckor vilket var vad dom på akuten sa först. Läkaren där vred och vände, tryckte och gjorde hela min rygg så sjukt mycket ondare. Jag har gått med ett brutet finger i ca 7timmar en gång utan att de påverkade mig nämnvärt, jag är extremt smärttålig. Men efter de besöket så grät jag. Jag ringde min mamma och sa att jag ville dö för att jag hade så ont. Hon skickade bort pappa direkt som släpade med mig till akuten där dom konstaterade att trots röntgen som gjordes så hade jag nog diskbråck. Men fick order på att ta mig till sjukgymnast så fort som möjligt. (Inte mitt fel att dom inte hade tid åt mig med en gång..)

Träffade sjukgymnasten som gav mig övningar. Dessa gjorde de värre. Träffade sjukgymnasten igen. Hon sa att antagligen var de diskbråck och att nu kunde hon inte hjälpa mig mer och skrev av mig men sa att om de blev värre så skulle jag åka till akuten.

Igår blev de värre. Idag åkte jag till akuten. Där de gjordes en riktig grundlig koll på om jag kanske hade diskbråck. Troligtvis sa läkaren. Blev hemskickad med massa recept och information till en sjukgymnast jag inte ens går hos längre. 

Nu väntar jag på en tid hos Vårdcentralen som jag är livrädd för att gå till. Tänk om de kommer bli samma sak som förra gången? De orkar jag inte med. Jag är redan så less på all smärta och allt den gör att jag missar.

Jag har inte träffat min ponny mer än en gång sen detta hände. Min vovve bor hos mina föräldrar. Träffar inga kompisar. Ligger i min säng mesta delen av tiden för jag inte klarar av att göra något sen jag var hos sjukgymnasten, klarade av mera innan jag träffade henne men inte särskilt mycket. Jag har ingen aptit, äter knappt ens en gång om dagen och bara när jag kommer på att jag missat att äta.

Några dagar kvar till julafton nu och jag vet att jag kommer spendera hela dagen hög på mediciner. För jag klarar inte av att vara utan dom för då kommer jag verkligen bara ligga ner och önska livet ur mig. Med dom kan jag sitta upp en liten stund. Gå en liten stund. Sen måste jag vila och när jag vilar är risken stor att jag somnar.

Jag fryser konstant eftersom min cirkulation har pajat av att jag inte rör på mig. Jag orkar med kanske 15minuter promenad om dagen och då är de inte ens frågan om en kilometer. Annars brukar jag gå 1 mil på cirka 1,5timmar. Jag börjar bli så galet less på de här. Jag orkar inte mera. Så om någon vill ge mig lite empati eller lite positivt pisk vore de mer än välkommet.


Spana också in:

vården är fan värdelös här. se nu till att du får ordentlig hjälp från vårdcentralen, dvs om läkaren vill skicka hem dig med remisser till sjukgymnast så säger du nej, förklarar hur du har haft det och kräver en remiss till en specialist omgående! om de inte vet någon direkt så ska de se till att ta reda på det på en gång. hatar vården.


Fkpaw: tillsvidare får du lite kärlek på distans<3

elise999: Skickar massa styrka tikl dig


patrick bateman: många cyberkramar!
Hade glömt hur jävla underbara Umare är <3

kukoxo: Mår alltid illa när jag läser så detaljerade beskrivningar ang smärta

Jag som försökte att inte va för detaljerad, inte meningen att få dig att må illa :(

honolulu: Förklarar hur du har haft det och kräver en remiss till en specialist omgående!
Det har jag tänkt också. Är jätte dålig på att göra sånt men jag måste de. Så här kan jag inte ha de liksom.