Forumet - Historikern och författaren Herman Lindqvist sågar invandringen

Historikern och författaren Herman Lindqvist sågar invandringen

5257 1 65

I en krönika i Aftonbladet sågar Herman Lindqvist invandringen totalt. Författaren beskriver i texten hur invandringen i  Europa är ett hot och en så kallad "tickande bomb". Han beskriver hur integrationsproblem skapas när det kommit allt för många invandrare på för kort tid och hur detta är ett hot på Europas trygghet. Han konstaterar också att allt för många invandrare, på grund av detta, inte har den minsta önskan att bli en del av det nya värdlandet utan att många istället föraktar värdlandets kultur. Han avslutar med att ställa sig frågan ifall det finns seriösa politiker som vågar ta itu med problemen som massinvandringen skapat.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/hermanlindqvist/article17811884.ab

Diskussion:

Har Herman Lindqvist rätt eller fel? Är invandringen i Europa en tickande bomb?  Stämmer det att allt för få invandrare integreras och att många till och med föraktar länderna de bor i? Är invandringen ett hot för Europa? Storbritanien, Frankrike, Norge,  Danmark och många fler länder har redan erkänt invandringens misslyckanden - när blir det Sveriges tur?

Spana också in:

Herman Lindqvist är inte historiker. Historiker skrattar åt honom. Hans böcker är totalt ovetenskapliga och sågas rakt av när de granskas vetenskapligt av riktiga historiker. Att kalla honom historiker är som om jag skulle kalla mig raketforskare för att jag läste naturvetenskap B i gymnasiet. Rullar ögonen Utöver det är han även högerextremist. Inte den moderna SD typen av det utan den gamla riktigt unkna versionen. Skriver bland annat på öppna nazistsidor. Komiskt att du som ska vara så himla rumsren sverigedemokrat refererar till honom.....

Palla den där monarkirunkande stroppen. Pensionerna är för höga, välfärden för stark, arbetarna för trygga, fria och lata, tredje världen exploateras inte tillräckligt effektivt...

Man vet ju hur hans idealsamhälle ser ut, och det är fan ingenting för vanligt folk att längta tillbaka till. 


Rödingajäveln: Utöver det är han även högerextremist. Inte den moderna SD typen av det utan den gamla riktigt unkna versionen. Skriver bland annat på öppna nazistsidor. Komiskt att du som ska vara så himla rumsren sverigedemokrat refererar till honom.....
Har aldrig läst någonting från honom som ger sken av att han skulle vara högerextrem eller nazist. Att bara vilja minska invandringen räknas inte, att skriva på sidor där det finns nazister håller inte heller. Jag är inte odemokratisk kommunist bara för att jag skriver på samma sida som dig liksom.. Blink

NiklasW:
Fortfarande inga argument eller bevis på att han har fel i sin nuvarande krönika.
det är dock ett bevis på att du drar argument, resonemang och allt däremellan ur arslet. dessutom är det rätt svårt att ha tilltro till en person som hållit på med förfalskningar osv. sedan är det komiskt att du försöker att underbygga det hela med att kalla stollen för historiker - men det blir bara pinsamt hur dåligt påläst du är, som vanligt med andra ord. för att inte tala om historielösheten hos dig och dina gelikar. 

pappskalle. 

hej då.  
Glad

Och vad har vi då fått lära oss av den här och andra liknande trådar?

När en invandringskritisk artikel skrivs av en med tvivelaktig bakgrund så går anti-sd mobben stenhårt på och attackerar källan istället för dennes sakpåståenden.

När en artikel å andra sidan skrivs av en person som man bara_inte_kan bortförklara (som assar lindbeck nyligen) så uteblir istället kritik, kommenterande och diskussion av samma anti-sd mobb.

Slutsats: anti-sd muppar vill inte bara slippa ta tag i debatten, man saboterar den fullständigt också. Hoppas ni, goda antiintellektuella drönare åt etablissemanget sover gott om nätterna i varje fall.


Vehnk: När en artikel å andra sidan skrivs av en person som man bara_inte_kan bortförklara (som assar lindbeck nyligen) så uteblir istället kritik, kommenterande och diskussion av samma anti-sd mobb.

Det var jag som startade tråden med A. Lindbeck, och jag vill inflika att den visst fick debattrespons, dock en tämligen naiv sådan. Det var mest skattecentrerat och grundpoängen var att alla skulle ha exakt lika mycket, ungefär. Så tjänar du 150k när du är partiordförande så skall du beskattas ned till en nettoinkomstnivå där låginkomsttagarna ligger.

Jag tror att de flesta vänsternissar, i alla fall de som inte tillhör den autonoma vänstern, vill väl egentligen, de är s.k. känslomänniskor. Problemet är när man följer känslorna för mycket så är det svårt att ta verkligheten i beaktande. Vi har en begränsad ekonomi i Sverige och vi har en begränsad möjlighet till att ta emot individer hit såvida vi inte drastiskt vill sänka vår egen levnadsstandard för att bekosta detta.

Dock vill jag poängtera att även många SD-are är känslomänniskor som resonerar så som de gör utifrån en rädsla för invandrare, islam o.s.v. Jag anser att man behöver fokusera mer på ekonomin och hur den påverkas av invandringen, både SD:are och anti-SD:are.

En annan respons jag fick var att vänsterns egoistiska behov att vilja ha så mycket som möjligt ifrån de rika var mer legitim än de rikas behov till att köpa fler prylar eller åka utomlands mer. I Sverige anser jag att alla individer skall ha rätt till gratis sjukvård, mat på bordet samt tak över huvudet. Situationen som sådan idag är att detta är en verklighet, ingen tvingas leva på gatan om den inte vill detta.
Vänstermänniskors behov av statusprylar och utomlandsresor är inte mer legitim än de rikas behov av statusprylar.

Mvh,
Borgaren-som-är-sur-på-borgarnas-invandringspolitik-och-lönedumpning