Aviseringar
Rensa alla

Hit kan du vända dig när du behöver stöd!


Ämnesstartare

Det finns många organisationer som vänder sig till dig som är ung och som av en eller annan anledning behöver stöd eller bara vill prata av dig. För att göra det enklare att hitta en som passar just dig har vi fixat en lista med olika organisationer som du kan kontakta.

Vi kommer att uppdatera listan allt eftersom och du får därför jättegärna tipsa oss om det är någon vi har missat eller hojta om någon av de listade organisationerna inte längre är aktuell. Det kan du göra antingen genom att skriva en kommentar här i forumtråden eller maila oss på info@ungdomar.se. Av praktiska skäl listar vi endast organisationer som erbjuder stöd i hela landet.


Ungdomar.se Stöd & Svar
Snurrar det i skallen? På vår egen Stöd & Svar-sida kan du få svar på de flesta av dina frågor och funderingar. De som svarar är vana vid att stötta unga – både på nätet och offline. Tyvärr hinner vi inte svara alla så har du riktig brådis är det bäst att du kontaktar din ungdomsmottagning, vårdcentral eller skolhälsa. Glöm inte att kika in arkivet där över 50 000 frågor redan finns besvarade!


BRIS.se
Till Stödtelefonen Bris 116 111, Bris-mejlen och Bris-chatten kan alla under 18 år vända sig för prata med en vuxen. Det kan vara att du har råkat ut för något jobbigt, är orolig för någon i din närhet eller att du känner dig ensam. Du som hör av dig till Bris behöver inte berätta vad du heter och deras kuratorer har tystnadsplikt. Det är gratis att ringa och det syns inte på telefonräkningen.


Föreningen Tilia
Tilia arbetar för att hjälpa ungdomar som på olika sätt lider av psykisk ohälsa. Tilia har en stödchatt som är öppen varje kväll, året om, och du kan också komma i kontakt med dem via vår Stöd & Svar-panel där Annso och Madde svarar på frågor!


Självmordslinjen
Under svåra och jobbiga perioder i livet är det inte ovanligt att få tankar på självmord. Man orkar inte leva och ser ingen lösning på sina problem. Det är ett tecken på att man behöver hjälp. Till Självmordslinjen kan man ringa om man har tankar på att ta sitt liv. Den har öppet dygnet runt med telefonnummer: 90101. De som svarar är personer i olika åldrar med utbildning inom vård och omsorg och som har fått speciell utbildning i självmordsförebyggande arbete. Du är helt anonym. Om man istället vill skriva har de också en chatt som är öppen dygnet runt. Det finns också möjlighet att mejla. På Mind.se kan du också läsa mer om självmord och psykisk ohälsa.


UMO.se
UMO är din ungdomsmottagning på nätet. Här kan du läsa och ställa frågor om sånt som rör sex, hälsa och relationer som exempelvis kärlek, vänskap, kränkningar, kroppen eller familjen. De som svarar är barnmorskor, sjuksköterskor, läkare, kuratorer och dietister som jobbar på ungdomsmottagningar. När du ställer en fråga är du alltid anonym! Genom UMO kan du dessutom enkelt hitta din närmaste ungdomsmottagning.


Föreningen Shedo
Föreningen Shedo arbetar med att sprida information och ge stöd kring psykisk ohälsa, ätstörningar och självskadebeteende. De har ett aktivt internetforum både för drabbade och anhöriga och flera jourmailare som svarar på mail.


Frisk&Fri – Riskföreningen mot ätstörningar
Frisk & Fri arbetar med att stödja personer med ätstörningar och deras anhöriga. De flesta som arbetar eller engagerar sig i föreningen har själva haft eller känt någon med ätstörningar. Frisk&Fri erbjuder bland annat chatt och stödtelefon.


Röda korsets ungdomsförbund
Kanske har du lust att prata med någon anonymt om problem i vardagen? Eller så funkar inte skolan som du riktigt vill. Då kan Röda Korsets Ungdomsförbund hjälpa dig med läxorna. Och om du precis har kommit till Sverige har de kompisgrupper som gör att allt känns lite lättare. Röda Korsets Ungdomsförbund driver också stödchatten Jourhavande Kompis.


Föreningen Storasyster
Föreningen Storasyster är en ideell förening som vänder sig till dig som utsatts för våldtäkt eller sexuella övergrepp. De erbjuder stöd och gemenskap av personal och volontärer varav vissa själv har erfarenhet av sexuella övergrepp av olika slag.


Tjejzonen
Hos Tjejzonen kan du som är tjej mellan 12 och 25 år prata med en Storasyster som lyssnar på dig när du känner att du behöver det. Du kan chatta med en Storasyster på chatten, som är öppen fem kvällar i veckan, eller få en egen Storasyster som du pratar med flera gånger under upp till ett år. Tjejzonen driver också Ätstörningszonen där du kan prata med någon som lyssnar på dig och dina tankar och funderingar om ätstörningar, vikt, mat och din kropp.


Killfrågor
Är du glad, arg eller orolig över något? Killfrågor.se är för dig som ser dig som kille och är mellan 10 och 18 år. Här kan du chatta med en vuxen volontär om vad du vill. Du kan vara helt anonym och vi för inte vidare det du berättar. Chatten är öppen söndagar, tisdagar och torsdagar 20-22. 


Trygga Barnen
Har någon i din familj eller i din närhet problem med alkohol eller droger eller lever i psykisk ohälsa? Trygga Barnen finns för att hjälpa dig som är under 25 år. De har bland annat stödtelefon och -mail.


Maskrosbarn
Maskrosbarn är en ideell organisation som stödjer ungdomar som har föräldrar som missbrukar eller mår psykiskt dåligt. I deras chatt kan du får prata med någon som verkligen förstår hur det känns att ha en förälder som dricker för mycket eller som mår psykiskt dåligt.


UDDA!
UDDA står för “Ung depression och dess anhöriga”. På UDDA.org kan du få en fadder som har gått igenom samma sak som du själv går igenom. De har även en chatt dit du kan vända dig för någon att prata med. UDDA vänder sig i första hand till personer i åldern 16 och upp till 35 år.


RFSL Ungdom
RFSL Ungdom arbetar stödjande, stärkande och förebyggande för unga hbtq-personer hälsa och rättigheter (hbtq står för homo- och bisexuella, transpersoner och queera). Målet är att förbättra hälsan hos unga hbtq-personer och att unga hbtq-personer ska känna till sina rättigheter, ha tillgång till god vård och få ett bra bemötande, samt få information om sin kropp, ha tillgång till hbtq-inkluderande sexualupplysning med fokus på ömsesidighet och säkrare sex och ha möjligheter till goda nära relationer. RFSL Ungdom driver flera projekt och verksamheter, t.ex. Pegasus råd och stöd och transformering.se.


Brottsofferjouren
Brottsofferjouren hjälper dig som utsatts för brott, blivit vittne till brott, är anhörig eller närstående till någon som utsatts för brott. Du behöver inte ha polisanmält brottet för att ha kontakt med dem. Ring 0200-21 20 19 för en första hjälp och kontakt.


Föreningen Tillsammans
Föreningen Tillsammans erbjuder stöd till dig som utsatts för sexuellt våld. De har en mejl dit du får mejla när som helst om du vill skriva av dig. Mejla på stod@foreningentillsammans.se.


1000 möjligheter
En organisation som erbjuder en stödchatt online. De vänder sig till dig som är upp till 25 år och där kan du bland annat ställa frågor rörande sex, relationer, sexuella övergrepp och sex som själv skadebeteende. Du kan vara helt anonym och alla som arbetar med chatten är utbildade volontärer med tystnadslöfte och tillgång till en terapeut.


Preventell
En nationell hjälplinje för dig som upplever att du tappat kontrollen över din sexualitet, som kanske känner oro för tankar och handlingar, eller är rädd att göra dig själv eller andra illa. Du får möjlighet att prata anonymt med någon som har stor erfarenhet av liknande frågor. Någon som kan ge dig stöd och råd, och sedan hjälpa dig vidare till behandling om du vill och behöver


Stödchatten Kärleken är fri
En nationell chatt för dig som upplever att du inte får bestämma över ditt liv och din framtid. Du kan chatta helt anonymt. De som svarar har kunskap och erfarenhet av hedersrelaterat förtryck och våld, tvångsäktenskap och könsstympning.


Bluecall
En app för anonymt samtalsstöd. Ring och prata med en stödperson, direkt när du behöver det! BlueCall erbjuder två nivåer av samtalsstöd. Du väljer själv vilken typ av stöd du vill ha, och ringer direkt genom appen till den stödperson du väljer att tala med.



   
Citera
Kudhos

Borde vara klistrad.


   
SvaraCitera

snarare finnas uppe som en flik känner jag. även det ju kanske är bättre för ungdomar.se som företag att promota sin vd etc i en blogg där.


   
SvaraCitera

Var ska jag vända mig om vädret är källan till problemet?? Vill ha vinter nuuuuuu 


   
SvaraCitera

Kudhos:
Borde vara klistrad.

isola:
snarare finnas uppe som en flik känner jag. även det ju kanske är bättre för ungdomar.se som företag att promota sin vd etc i en blogg där.

Den kommer att länkas lite här och var på sajten, så ska nog inte vara några problem att hitta. Glad


   
SvaraCitera

Finns det något för killar som liknar tjejzonen? Skulle dock känna mig mer bekväm att prata med tjejer om känslor. 


   
SvaraCitera

finns det ingen chatt öppen efter kl 00.00?? 


   
SvaraCitera

MaximusPrime:
Finns det något för killar som liknar tjejzonen? Skulle dock känna mig mer bekväm att prata med tjejer om känslor. 

Killfrågor.se
Är du glad, arg eller orolig över något? Killfrågor.se är för dig som ser dig som kille och är mellan 10 och 18 år. Här kan du chatta med en vuxen volontär om vad du vill. Du kan vara helt anonym och vi för inte vidare det du berättar. Chatten är öppen söndagar, tisdagar och torsdagar 20-22.

Johanna123:
finns det ingen chatt öppen efter kl 00.00?? 

Är tyvärr dåligt med det. Ledsen


   
SvaraCitera

   
SvaraCitera

   
SvaraCitera

ge mig kraften!


   
SvaraCitera

Om man är en feg äcklig råtta som blev kränkt av att någon inte gillade en och vill ha hjälp att mobba den personen menar du????????


   
SvaraCitera

   
SvaraCitera

Redan två år sedan denna postades, minns som om det vore i somras.


   
SvaraCitera

81848255_17.jpg
eller så läser man den här boken.


   
SvaraCitera