Forumet - HIV fråga

HIV fråga

151 0 17

Spana också in:

pancrase:

Är det säkert då, har du frågat en kunnig?


Ja, HIV smittar inte särskilt väl från kvinnor till män genom vaginalt samlag, i synnerhet inte om kvinnan tar bromsmediciner. Men om du funderar på att göra det är du ju bara korkad, och om du är orolig för redan inträffade händelser så bör du testa dig.
pancrase:

Hej undrar bara hur stor är risken om man har sex med en tjej vaginalt och om hon bär på sjukdomen Hiv


Det finns fall där kvinnor ljugit om deras HIV-smitta och varit gifta i flera år utan att smitta mannen. Jag tror att risken är 0,01% eller något per oskyddat samlag. Om hon tar bromsmediciner så är risken ännu mindre, 0,001% eller något. Har gjort arbete om detta när jag gick i skolan så jag har läst siffrorna från vetenskapliga undersökningar.
pancrase:

Okej låter relativt tryggt då, men måste ändå testa mig. De veckorna som är jobbigt för jag kan ej sluta tänka på mitt misstag som jag aldrig mer kommer att begå igen även om jag är typ full eller nerdrogad


HIV-risken bland unga heterosexuella i Sverige är ytterst liten, såvida personen i fråga inte nyligen kommer från ett annat land. Du har ingen anledning att testa dig egentligen. Sluta vara nojjig.