Forumet - Hiv? Nojjig som utavhelvete.

Hiv? Nojjig som utavhelvete.

5065 0 33
Alright, jag knullade utan kondom, full och dum, någon dag efter midsommar. För nästan en vecka sen, kanske, inte säker så fick jag feber, halsen var jobbig som fan, och detta är inte borta, har lite feber nu kanske, mitt halsont har minskat med, men fått några små röda prickar, nu är jag psykiskt och fyskiskt trött varje dag fast jag sover bra och har lite muskelvärk.
Killen jag låg med har jag pratat med, han sa för någon dag sen att han låg med någon tjej utan konom som sa att hon var 100% oskuld, vilket hon inte var, en riktig hora var hon sa han. Nåväl, tänk om jag fått något? Elller börjar jag bli tokig?
"Testa dig så vet du" blablaba. Inget sånt.
Vad tror NI?

Spana också in:

Statistiskt sett, så tror jag inte det. Men tills man har testat sig så kan man inte veta säkert. Seså, gå och testa dig nu, det är inte farligt, alla testar sig hela tiden. Du får dock tänka på att om du gör testet nu så får du bara ett osäkert resultat. HIV-test räknas inte som säkra förrän det har gått 3 månader sedan smittotillfället när man tar testet, men du kan ju alltid höra med sjukhuset och se om du kan få ta det ändå bara för att bli lite lugnare.

Och ge fan i att ha oskyddat sex med folk du inte känner väl i fortsättningen, men det har du väl redan fattat, hoppas jag.
Blivande_japan:

hypokondriker much?


Det kanske kan tyckas så, men det finns ju en högst reell risk. Dessutom kan det bli väldigt tråkigt om det visar sig att man har sjukdomen och går runt med den ovetandes, av skäl som jag förmodar är uppenbara. Tänk alla tester och föreskrifter som blodgivare måste ta/följa.

Jag tycker att hennes reaktion är sund, om än lite sent påkommen. Chansen är mycket större att man ändrar ett riskbeteende om man tar såna här saker på allvar. Det blir ångest i några månader, men sen gör man inte om det...
Cruella De Vil:

Jag tycker att hennes reaktion är sund, om än lite sent påkommen. Chansen är mycket större att man ändrar ett riskbeteende om man tar såna här saker på allvar. Det blir ångest i några månader, men sen gör man inte om det...


Det är knappast sunt att tänka "ÅHGUD NU KOMMER JAG DÖÖÖÖÖÖ"

Även om hon har fått HIV bryter det inte ut på 5 röda så att man blir pissjuk, utöver det är risken att smittas om man har vaginalt samlag väldigt liten, och risken att den hon hade sex med hade HIV är ännu mindre.

Självklart ska man testa sig om man tror att det kan finnas en risk för att man kan ha fått en könssjukdom, men man behöver ju inte överreagera innan man fått resultatet.
Blivande_japan:

Det är knappast sunt att tänka "ÅHGUD NU KOMMER JAG DÖÖÖÖÖÖ"


Jag vill hävda att det är väldigt pedagogiskt. :-) Speciellt om man har ett beteende man verkligen behöver ändra på. Annars lär man sig inte. Det finns ju trots allt en risk att så är fallet, och den kan man tyvärr inte bortse från. Även om risken vid vaginalt samlag inte är jättestor, så ökar den högst betydligt om man har känsliga/skadade slemhinnor av andra skäl. Till exempel om man redan har en könssjukdom.

Blivande_japan:

Även om hon har fått HIV bryter det inte ut på 5 röda så att man blir pissjuk


Ja? Personligen anser jag att det är värre för att den inte bryter ut på en gång, så att man märker det. Immunförsvaret bryts ju hela tiden ner, men eftersom man kan gå runt länge och tro att man är frisk så får man sämre förutsättningar att bromsa förloppet när sjudomen upptäcks. Dessutom finns risken att man smittar andra och det blir svårare att spåra smittkällor.