Forumet - HIV ökar!

HIV ökar!

6625 0 112
Idag resonerar många människor att " äh det är så liten risk att få hiv så vi kör utan kondom" Just detta tankesätt gör att hiv ökar. Hiv e faktiskt inte så ovanligt i Sverige och vem som helst kan ha det.. Många tycker kondom e obekvämt men är det värt risken att få hiv? Om man vill ha sex utan kondom får man enligt mig håla sig till en person och se till att båda e testade.

Så varför är människor så naiva och oansvarsfulla?

Spana också in:

Issen:

För att människor är flockdjur och följer primitiva instinkter, och alla kan inte tänka klart om allting.


Det är hemskt och synd. Även om det finns bra bromsmediciner påverkar hiv människans liv mycket. Dessutom finns det ju risk att få många andra sjukdomar som bland annat kan leda till att man blir steril. Jag kan inte fatta varför människor utsätter sig för dessa risker för endast ha det skönt en timme utan kondom med någon okänd människa.
TheDrunkDuck:

Dessutom finns det ju risk att få många andra sjukdomar som bland annat kan leda till att man blir steril. Jag kan inte fatta varför människor utsätter sig för dessa risker för endast ha det skönt en timme utan kondom med någon okänd människa.


Jag håller helt med dig, men som jag sa så är människor så, att dom bryr sig inte förrän det drabbar dom själv och eftersom HIV och AIDS ändå är så pass ovanligt i Sverige och att vi har tillgång till mer eller mindre gratis mediciner så spelar det ingen roll förrän dagens generation börjar dö av sjukdomar som förkylningar eller en vanlig influensa för att vi inte har något immunförsvar kvar eller att vi överanvänt antibiotika så bakteriestammarna och virusen blir immuna.
Issen:

tt dom bryr sig inte förrän det drabbar dom själv


Det e så onsvarfullt o tänka så, förstår det inte. När man väl e sjuk e de ju för sent.

Issen:

HIV och AIDS ändå är så pass ovanligt i Sverige


Jo det e ganska ovanligt men risken finns ändå, speciellt med tanke på att det ökar.

Issen:

har tillgång till mer eller mindre gratis mediciner


Men medicinen botar ju inte hiv utan bromsar det. Och vissa könssjukdomar hinner ju inte folk upptäcka i tid och om man då redan har blivit steril kan ju inte medicinen göra att man kan bli gravid / göra någon gravid igen.

Issen:

överanvänt antibiotika så bakteriestammarna och virusen blir immuna.


Jo men i Sverige e vi väl ganska sparsamma med antibiotika? Värre är det med många andra länder som ger antibiotika för allt.
SaltaKätzchen:

Preventinmedel och kondomer är fel.
Man ska hålla sig till endast en partner under livet, och inte ha sex förens man är gift och bestämt sig för att skaffa barn. >:


Dock håller inte majoriteten av svenskarna med dig och inte jag heller. Därav fungerar det inte som bra metod för att stoppa hiv ökningen
mediakatt:

Jag tycker att det är en positiv utveckling. Det motiverar AIDS-forskningen.


Enda skälet att jag vill ha AIDS-forskning är att vissa länder där det är typ 25% av alla som har AIDS ska kunna bli friska. Men jag vill inte att det ska bli ett preventivmedel att skita i kondom, få AIDS och sen använda mediciner som kostat miljarder av kronor att tillverka.
SaltaKätzchen:

Preventinmedel och kondomer är fel.
Man ska hålla sig till endast en partner under livet, och inte ha sex förens man är gift och bestämmt sig för att skaffa barn. >:


precis som SaltaKätzchen sa. förutom att Preventinmedel och kondomer är bra....

och att man ska hålla sig till fler än en partner under livet, och ha sex innan man är gift och bestämmt sig för att skaffa barn.
TheDrunkDuck:

Så varför är människor så naiva och oansvarsfulla?


"Aids beskrevs först i slutet av 1970-talet av amerikanska läkare som märkte hur homosexuella män i orimligt hög grad drabbades av ovanliga sjukdomar." [...] "Det första aids-fallet som man har kunnat bekräfta i efterhand är en man i det dåvarande Belgiska Kongo år 1959"
TheDrunkDuck:

Dock håller inte majoriteten av svenskarna med dig och inte jag heller.


Då får de väll skylla sig själv när de får HIV och grejor ju. ):
De vet att man kan få HIV och skärp om man håller på så, men ändå ska de va slavar under synden, och följa sina syndiga kroppsliga begär och knulla omkring med massa olika människor på ett mycket horigt och oansvarigt sätt, som du skrev ju. ):

Enda sättet att fixa detta på är att försöka få hela svenska folket att hålla med mig. (: