Forumet - HIV utan att någon har det.

HIV utan att någon har det.

6124 0 50
Någon som vet om det finns någon chans att få HIV utan att partnern har det?

Tänkte för att jag är otroligt rädd att jag har det. Partnern har testat sig och får svaret snart, tänkte att om hon får svar att hon inte har någon STD så är det lugnt eller?

Snälla håll er borta med trolling och dylikt då jag är rädd för mitt liv nu orkar inte med sånt..

Spana också in:

Ok tack!

Tänkte mest för att om hon får svar att hon inte har någon STD så behöver jag inte testa mig.

- - - - - - - - - - - - - - - - - Sammanslagning 1 - - - - - - - - - - - - - - - - -


Issen:

Finns ju inte direkt några symptom för HIV ens?

Det viruset gör är ju helt enkelt att de förstör och bryter ner ditt immunförsvar så du till slut dör av nåt som i princip alla andra överlever, en förkylning t.ex.


Jo jag vet men "Akut HIV" är det enda som faller in på det jag har. Något som liknar halsfluss, (gula? inte direkt vita helt) prickar med rött runt dom i gommen och gomseglet.

Läste på någon sida att akut HIV ofta har samma symptom som halsfluss..

Vet inte har bara panik, överdriver kanske..

EDIT: Tänkte kolla upp det men vart ska man gå? Har aldrig gått till läkaren för något i mitt liv. Alltid bara låtit skador läka sig själv eller vilat ut sjukdomar, inte sett anledningen till att gå.

Ska man gå till ett vanligt sjukhus eller till UM eller vad?
TallBall:

Edit: Jag vet att det kanske är överdrivet men aldrig haft såhär i hela mitt liv och fick det helt plötsligt dagen efter jag hade sex med henne.


Dagen efter smittotillfället har du inga symptom. Faktum är att du inte har det på flera år, lite beroende på ditt immunförsvar.

Men ja, eftersom att chansen att smittas med HIV är ganska låg så kan du fortfarande vara smittad även om din partner är frisk. Testa dig. Smittskyddslagen kräver det :P
Havstomat:

eftersom att chansen att smittas med HIV är ganska låg så kan du fortfarande vara smittad även om din partner är frisk.


Eh nej. Partnern måste vara smittad för att han ska kunna bli smittad. Däremot måste ju partnern givetvis inte ha några symptom - men det är något helt annat än att vara "frisk".

Havstomat:

Smittskyddslagen kräver det


Att man testar sig om man haft sex med någon? Det har jag då aldrig hört talas om.
Havstomat:

Dagen efter smittotillfället har du inga symptom. Faktum är att du inte har det på flera år, lite beroende på ditt immunförsvar.


Det som oroar mig är just det att hon inte har några symptom eller har varit sjuk på något sätt.

För att HIV sänker immunförsvaret och det händer oftast 2-3 veckor efter. Så får 50% av smittade ont i halsen och så.

Känns ju som att hon har det men bara inte har kännt av det ännu då många inte känner av det förrens det har utvecklats (kan vara flera år frammått) å sen har jag fått det men jag känner av det...

Är skiträdd...

Skulle kunna va oskuld hela livet bara för att slippa det här.. Fyfan vilken känsla..
TallBall:

Jag blir bara glad av det där :P
Hellre än "OMFG YOURE DYIIING"


Mm, precis. Som andra har skrivit här så är HIV inte lika snabb som en förkylning etc. yaddayadda~
I vilket fall som helst, bäst att du checkar halsen iaf för det kan vara nasty. Man vet aldrig [no-no]
Försök bara få nån tid på någon vårdcentral eller så, har du aldrig haft en ordentlig undersökning vore det ju bra om du genomgick en sådan.
Jonesh:

Försök bara få nån tid på någon vårdcentral eller så, har du aldrig haft en ordentlig undersökning vore det ju bra om du genomgick en sådan.


Ska nog göra det..
Hur gör jag dock =/?

Går jag dit eller vad? Vad ska jag säga, ska ja säga direkt ut att jag vill testa mig för STDs eller bara säga att jag vill kolla upp halsen eller hur =/

Vet inte vad jag ska göra... Måste testa mig då halsen kommer gå över HIV eller inte.. det brukar gå över och sedan mår man som vanligt även när man har HIV så enda sättet jag kan veta är att testa mig...

Edit: E rätt säker att det borde vara halsfluss men grejen är att hon inte har varit sjuk på lääänge och timingen när jag fick det är det jobbiga..
TallBall:

Hur gör jag dock =/?


Du ringer och säger: "Hej, jag skulle vilja ha en tid för att kolla min hals. Det känns som att jag har halsfluss." Sedan får du en tid, varpå du infinner dig på den bestämda platsen till den tiden.

Svårare än så är det inte.

TallBall:

testa mig


Alltså, om din partner inte har HIV så har du med 99.9999999% säkerhet inte heller HIV, om du inte haft sex med någon annan, din mamma haft HIV när du fortfarande var en del utav henne, eller om du på annat sätt har fått någons kroppsvätskor i din kropp. Men för att lindra din otroliga hypokondri så kan du ju ändå gå och testa dig på ungdomsmottagningen (om du är i den åldern). Detta går till på samma sätt som när du bokar en tid hos vårdcentralen, bara det att du istället ringer ungdomsmottagningen.
Tänkte bara påpeka till folk, man uppskattar verkligen inte livet förrens man står på kanten till att förlora det (mer symptom har uppkommit btw..).

Det är så med allt, sinnena, livet, vänner allt.

Så säger bara UPPSKATTA LIVET.

Kommer jag ut ur det här kommer jag aldrig ha varit gladare. Alla mina gamla problem är så jävla onödiga och förstår inte hur jag kunde gnälla över det. Känns lite som tough love. Aja ENJOY LIFE!

[love][love]

(Säger inte att jag sitter med en pistol mot huvudet med 50/50 att överleva, vet att det är rätt liten risk att jag har det men hur liten den är kan jag inte sluta darra av panik.. Symptomen sitter perfekt.. Inkubationstiden och allt..)