Forumet - HJÄÄÄÄÄÄÄÄLP Akne

HJÄÄÄÄÄÄÄÄLP Akne

590 0 25
Hej kära ungdomare!
Jag har under det senaste året haft bekymmer med akne då jag befinner mig i tonåren. Jag ha använt mig av åtskilliga aknemedel, bla stioxyl 5%, Basiron 5% resp 10%. Dessutom har jag använt alla dem vanliga medlen som clearasil osv.

Ingenting har hjälpt mig hittills[cry] jag har inte ens fjällat något. Är rouccutan mitt enda val[shake]?

Spana också in:

det behöver inte vara att du har skiten hud utan bara hormoner som ger finnarna.jag har börjat få finnar när jag bytte p-piller,inget med att jag har oren hy utan tvättar noga med produkter och smörjer in.
Om d är hormonrelaterat så kan du enbart gå till doktorn och få sånna tabletter då clerasil rengöring inte hjälper mot det.och du lär väl ha lärt dig vilken mat som ger fler finnar oxå.
radioapan:

Hur ska livsstilen vara?


Jag skulle rekommendera mycket solsken på de akne-drabbade områdena. Att undvika fet mat, i synnerhet friterat. Även mat med mycket socker i. (Allt sånt man vill och vill inte undvika [wink])

Jag har även läst i många studier att väldigt mörk choklad rekommenderas som hjälp. Trots att jag inte märkt av någon skillnad på mig själv just angående den mörka chokladen, så funkar det säkert för andra.
kerem:

Är rouccutan mitt enda val[shake]?


Nej. Det hoppas jag verkligen inte. Det är idiotiskt att ta starka mediciner, speciellt när det "bara" handlar om hudproblem.. Om dina bekymmer är milda - testa att ta tomat (ta vätskan innuti tomaten) i hela ansiket (bröstet/ryggen) dagligen. Byt till naturliga rengöringsprodukter, som alltså inte innehåller paraffinolja. Peela inte på finnarna.

Om du har svår akne skulle jag rekomendera att lägga en slant på att träffa en ayurvedisk läkare. Detta, ifall att du är redo att förändra din livsstil avsevärt.


peace
Jonnybravo91:

Jag skulle rekommendera mycket solsken på de akne-drabbade områdena. Att undvika fet mat, i synnerhet friterat. Även mat med mycket socker i. (Allt sånt man vill och vill inte undvika )


Inga studier har visat att kosten har någon påverkan på hur mycket finnar man får[no-no] Bara för att man äter fett kommer det ju inte träcka ut genom huden!
Johanna_o:

Inga studier har visat att kosten har någon påverkan på hur mycket finnar man får


Jodå, fast inte beroende på intaget.

Däremot att man har skit på fingrarna och tar på ansiktet, det ger dessutom långvariga effekter vilket ger en ofräch och oren hy. Därför är sånt som choklad och chips oerhört farligt för hyn då fettet dessutom är svårt att tvätta bort om man inte är noggrann.