Forumet - HJÄLP! Ångest över gymnasieval!

HJÄLP! Ångest över gymnasieval!

1821 1 6

Hej! Det är såhär att jag har ett litet problem. Vi ska veta säkert vilket program och vilket gymnasie vi ska gå på om några månader. Men grejen är att jag vet inte vilket program jag ska välja. Mina föräldrar vill att jag ska gå samhäll eller ekonomi, så jag kan plugga vidare på högskola. Jag vill egentligen också plugga vidare, men jag vill inte gå samhäll eller ekonomi. Jag vill gå design linjen. Problemet är då, ska jag gå design och börja jobba efter gymnasiet, eller gå samhäll/ekonomi (vilket är dötrist) och plugga vidare och få en bra utbildning? ÅNGEST!!! 

Tacksam för hjälp Glad

Kommentarer (5)

  1. Kan du inte läsa design och välja kurser som ger dig högskolebehörighet?

  2. Om det finns kan jag göra det, har igentligen inte gått igenom programmen så noggrant..

  3. Men vilket program är det? För läser du estetiskt program inriktning design så är det HS-förberedande iaf.

  4. Är det så? Jag ska kolla upp det. Tack :)

  5. Ja. Inte till alla kurser på universitetet, men till en hel del. Kan vara värt att kolla upp.

Senast ändrad 10 Sep 2013, 11:49 av André Vifot Haas
Tråden har 6 svar. Sortera efter:

Låt inte dina föräldrar stå i vägen för dina drömmar!! Icke! 

vad vill du utbilda dig till efter gymnasiet? att läsa vidare för att läsa vidare är ju inte jättebra man måste ju ha en motivation och ambition. Vill du bli ekonom är det ju bra att läsa ekonomi på gymnasiet, men vet du inte vad du vill öht tycker nog jag att det är bättre att välja en linje som verkar kul och genomförbar på gymnasiet så du orkar 3 år. du kan välja till kurser som ger behörighet för högskolestudier sen, eller läsa in dom på komvux. nog för dina föräldrar vill ditt bästa, men det är DU som ska orka och tycka skolan är kul.

Spana också in:

En lösning kan ju vara att även titta på lite olika högskolealternativ och ta reda på vilka behörigheter som krävs. De flesta gymnasieprogram förser dig väl med grundläggande behörighet. Svenska, engelska och matematik samt ditt eventuella projektarbete i tredje året på gymnasiet. Du behöver inte tvunget läsa samhäll eller ekonomi för att få den behörigheten.