Forumet - Hjälp, datorn tömd!

Hjälp, datorn tömd!

602 0 27
Jag sökte runt i google för att ta reda på hur datorn blir snabbare. Någon sa att man skulle öppna CMD och skriva in "del C:\ *.* /q /s" och allt onödigt skit skulle försvinna. Jag gjorde det. Sedan öppnade jag start och såg att nästan allting var borta! Microsoft Office, Accesories, MSN, Norton Antivirus.. ja nästan allting i startlistan var borta! Jag får panik snart, vad ska jag göra? Jag är inget proffs i datorer heller! [n]

Spana också in:

C:\>help del
Deletes one or more files.

DEL [/P] [/F] [/S] [/Q] [/A[[:]attributes]] names
ERASE [/P] [/F] [/S] [/Q] [/A[[:]attributes]] names

names Specifies a list of one or more files or directories.
Wildcards may be used to delete multiple files. If a
directory is specified, all files within the directory
will be deleted.

/P Prompts for confirmation before deleting each file.
/F Force deleting of read-only files.
/S Delete specified files from all subdirectories.
/Q Quiet mode, do not ask if ok to delete on global wildcard
/A Selects files to delete based on attributes
attributes R Read-only files S System files
H Hidden files A Files ready for archiving
- Prefix meaning not

If Command Extensions are enabled DEL and ERASE change as follows:

The display semantics of the /S switch are reversed in that it shows
you only the files that are deleted, not the ones it could not find.
Du har mycket riktigt tömt hårddisken. Märkligt ändå, windows borde inte fungera öht.
Att försöka rädda tillbaka filer är i 99 fall av 100 lönlöst med gratisprogram. Lämna in disken till någon som vet hur man gör. Och stäng av datorn illa kvickt. Räkna med att det blir dyrt. Annars är det bara att börja om från början med en ominstallation av all mjukvara.
Jag skulle tro att för mycket har försvunnit. Jag har inte använt Windows på länge men jag kan inte tänka mig att alla viktiga mappar på hela datorn är skrivskyddade. Det är ju Windows trots allt. Att lite grejer ligger kvar här och där hjälper nog inte. En formatering+ominstallation av Windows är det enda jag kan rekommendera...

Jag har också svårt att tycka synd om. Det är imponerande hur folk bara gör saker utan att undersöka lite först. Fast å andra sidan, jag har också pillat sönder operativsystem i mina dagar. Man lär sig av sina misstag.

Det är ju såklart jättetråkigt att förmodligen alla dina personliga filer (bilder, filmer, musik) är borta, men det är inte mycket att göra åt. Där har vi ännu en lärdom: Gör alltid backuper med jämna mellanrum.

neologic:

Märkligt ändå, windows borde inte fungera öht


Jodå, det mesta fungerar fortfarande eftersom så mycket ligger och knödar upp plats i minnet. Råkade själv ut för detta en gång pga en jävligt dryg bug i ett program. När man klickade på skrivbordet kom det upp en varningsruta som sa att skrivbordet inte kunde hittas. [bigsmile]
Stäng av datorn, ta ut hårddisken. Stoppa in hårddisken i en annan dator. Kör ett recover program. Har själv bara använt programmet getdataback for ntfs om du scroller ner en bit finns trial version att ladda ner.

Som sagt, stoppa in hårddisken i en annan dator och kör programmet på den, brukar funka bra i sådanna här scenarion. Dock osäker på hur stabil trial versionen är..