Forumet - Hjälp Fiasco med sina framtidsplaner!

Hjälp Fiasco med sina framtidsplaner!

119 0 2
Tjena! Jag är 18 år och har ett par månader kvar i gymnasiet. Men, jag har inte den blekaste aning om vad jag ska göra därefter. Har skummat genom lite högskolekataloger med urval av kurser de erbjuder men ingenting verkar vara något jag skulle kunna tänka mig att göra.

Så jag satte mig ner och tänkte lite och kom fram till att jag jätte gärna skulle vilja hålla på med tv- och datorspel. Så ni kan gärna kasta lite förslag bäst ni vill på vad man kan bli inom tvspelsbranschen samt kriterierna/kraven man bör ha för att kunna bli det.

Tvspelsrecensent hade varit rätt schysst t.ex. Det har jag tänkt på ett tag faktiskt, vad krävs det för att bli det? Det kanske är svårt som rookie att få jobb på nån hemsida/tidning direkt så man kanske borde öppna en blogg som man recenserar på sin fritid och använda som en sorts "portfolio" på det man gjort tidigare, dvs för att få uppmärksamhet.
Fiasco:

Tvspelsrecensent hade varit rätt schysst t.ex. Det har jag tänkt på ett tag faktiskt, vad krävs det för att bli det?


Inte funderat på att gå en höskole- eller KY-utbildning inom jornalistik i alla fall? Så du får en grundläggande utbildning och så kan du nischa dig inom tv- och dataspelsbranchen? Då har du iaf tagit ett kliv fram?