Forumet - Hjälp för dem som har självmords tankar

Hjälp för dem som har självmords tankar

829 0 9
Jag undrar liksom varför skapar man en tråd eller nytt forum och skriver att man vill ta livet av sig? Varför skriver man ens så? Då vill  den personen vilja han hjälp eller? Så om jag tex skulle skriva så, är det ju för jag känner det just nu men en andra halva av mig känner liksom om det blir bättre vill jag leva.....  så jag kommer åter igen  varför skriver man en ny tråd/forum om att man vill dö? Jag tror det är för att den personen skulle vilja ha hjälp för den persone vill egentligen inte må dåligt...

Spana också in:


Razor:
Nu gissar jag bara, men jag tror att TS försöker visa att en person som skriver att denne vill dö egentligen inte är så säker på den saken alltså att det trots allt finns en viss vilja kvar att leva. Det kan kanske fungera som en positiv sak om man inser att man inte är 100% säker på att man vill dö.
Tack. :)
Hade svårt att få klarhet i vad hn menade, det blev lite luddigt med alla frågor bara,  men nu förstår jag, dock ej säker på om jag håller med.
Tror det ligger någonting i det TS skriver. Även om man inte känner så medvetet, så tror jag att det mycket väl kan röra sig om en undermedveten självbevarelsedrift. Det kan kännas bra eller man kan rent av känna sig tvungen att berätta för andra hur man mår när man mår dåligt, och på grund av det så blir det enklare att få hjälp.