Forumet - HJÄLP Gymnasiet: Klassen, att sitta fast mellan grupperingarna?

HJÄLP Gymnasiet: Klassen, att sitta fast mellan grupperingarna?

3329 0 6
Hej, i augusti började jag gymnasiet och nu har jag gått i min skola i cirka 5 månader. Man har börjat hitta på skolan och lärt känna sin klass mer. Dock har jag ett problem, eller snarare något som jag skulle vilja ha lite råd kring, nämligen grupperingar. Eller mer specifikt att vara fast mellan två grupper.

Jag har som sagt växt in i min klass nu, alla är trevliga mot varandra, men fortfarande känns det som om de flesta håller tillbaka mer eller mindre, mig själv inberäknad. Klassen är grupperad. Den består av flera grupper, jag har under höstterminen hållt mig till ”min grupp” , Grupp AB som består av mig och två tjejer till. Detta störde inte mig i början, då jag klickade med dessa tjejer. Vi satt bredvid varandra på lektionerna och vid lunchen etc, precis som de andra grupperna.

Men jag har mer och mer försökt öppna mig, precis som flera av mina klasskompisar. Innan lovet pratade jag med fler o fler i klassen, innan lektioner osv. Jag kände redan då att jag började klicka med en till grupp som vi kallar DEF, som består av fyra tjejer. Nu efter lovet kände jag att det var dags för lite förändring och tog mod till mig när min grupp inte var där och satte mig bredvid DEF på lektionerna. Vi hade superkul och efter två dagar kände jag att nästan klickade mer med dessa än Grupp AB. Sedan kom min grupp tillbaka och jag satte mig en stund med DEF ändå. Vid lunchen följde AB med till lunchen och vi satt allihopa.

Asbra tänkte jag, men sen när vi kom tillbaka till klassrummet drog AB sig tillbaka till sin hörna och DEF till sin, jag valde här att sätta mig med DEF då jag konverserade med en av dem. I ögonvrån ser jag hur de andra blänger på mig i bakgrunden FAST de gott och väl också skulle kunna komma hit och delta i samtalet. Stannade med DEF på den lektionen.

Det här har hänt upprepade gånger, hänger jag med DEF backar AB oftast undan, likadant om jag är med AB, verkar inte DEF så superintresserade.

KORTFATTAT:
Jag är fast mellan två grupper. En grupp som jag varit i sedan jag började gymnasiet, samt en grupp jag hittat nyligen. Vill bli tajt med den nya gruppen men känner att jag sviker den andra gruppen då. Försöker få ihop grupperna men lyckas fåtal gånger då dessa är olika som personer, och jag är väl någon slags mellanpunkt. Ena gruppen är mer smink,killar,humor,fest, medan den andra också är smink,humor fast även serier och lite mer teater, dans böcker etc.
Vill inte svika min första grupp men mår dåligt över att jag ibland känner att jag vill gå över till den nya gruppen.
Fast det mest ideala vore ju att vara tajta med båda grupperna. Men hur ska det funka om framförallt den första gruppen nästan stöter ut mig för att jag tar kontakt med andra grupper?
Vill inte strunta i den första gruppen heller då jag tycker om dom med.

Du kan kanske förklara för AB att du gärna vill hänga med den andra gruppen och vill dom också det så är det ju bara att hänga på för dom. Vill dom inte så är det inte deras problem faktiskt, ni behöver ju inte bli ovänner bara för att du vill umgås med dom du känner :) skit i vad folk tycker men var trevlig mot båda grupperna och häng med de du vill.

Spana också in:


Awflauggz: AB kanske tror att du dissar dem, att du inte vill vara med dem längre då du börjat hänga med DEF.

^Det är nog lösningen på ditt problem.Du kan väl säga liksom "Kom o sätt er här!" osv


leiz: Du kan kanske förklara för AB att du gärna vill hänga med den andra gruppen och vill dom också det så är det ju bara att hänga på för dom. Vill dom inte så är det inte deras problem faktiskt, ni behöver ju inte bli ovänner bara för att du vill umgås med dom du känner :) skit i vad folk tycker men var trevlig mot båda grupperna och häng med de du vill.
Bra idéer har tänkt i de banorna men varit lite osäker på hur jag ska göra, men håller med om att jag inte borde överanalysera allt. Jag måste ju få vara med de jag vill, och ska fortsätta att bjuda in den andra gruppen :)

Morgonstjärna: Begriper mig inte på sånt där, var aldrig en del av någon gruppering, rörde mig fritt och socialiserade med alla
Inte jag heller, därför jag frågade lite om råd. Själv önskade jag bara att det inte skulle va så grupperat, nu är det tyvärr så :/ Men jag försöker iallafall att socialisera mig med de flesta då jag inte vill fastna i grupperingarna. :)