Forumet - Hjälp! Hur gör vi Ungdomar.se till en ännu bättre sajt?

Hjälp! Hur gör vi Ungdomar.se till en ännu bättre sajt?

126582 15 567
Hej. Många här har träffat mig eller känner till mig på ett eller annat sätt under åren. Jag heter Erik och registrerade mig på Ungdomar.se omkring januari 2007, och har alltså sett sajten gå igenom en hel radda förändringar under åren (på gott och ont). Det senaste året eller två har jag fått vara en del av det fantastiska modgänget och nu sedan en vecka tillbaka har jag även fått full access till UM:s servrar och mjukvara för att hjälpa till lite med utvecklingen av sajten framöver. RodnarRodnar

Det betyder att vi har ytterligare lösgjorda resurser (jag, alltså) för lägga lite mer kärlek på den tekniska biten av plattformen nu under hösten, dels för att göra sajten mer användbar för er, men kanske framförallt också för att möjliggöra en större skara användare och besökare i framtiden. Vi har en lång lista med tankar och idéer på vad vi vill se sajten växa till, men i och med att jag fått ganska fria tyglar (även om arbetstimmarna är rätt begränsade) så vill jag kolla med alla er kring vad som är högst prio att fixa, vad som är högst på önskelistan för framtiden et cetera.

Så om du får spåna helt fritt, vad skulle få dig att röra dig dagligen på övriga delar av sajten? Hur känner du som ny användare att forumet funkar? Vad tycker du om taggarna? Borde vi gå tillbaka till kategorisystem? Eller är sökfunktionen det viktigaste att vidareutveckla? Hur uppmuntrar vi ett schysst beteende mot varandra? Något slags karma-system? Saknar du varningspoängsystemet för att göra modereringen tydligare? Borde alla kunna ha sin egen blogg?

Vi har våra egna tankar kring alla de här grejerna men det är faktiskt inte tack vare oss som UM lever vidare och det är skitsvårt att resonera kring vad som egentligen är viktigast för en så varierad skara människor som UM, så snälla rara hjälp oss. Hjärta

PS: Min första gärning blir att ta bort den där jäkla BETA-markören på loggan. Hur många år har den ens funnits där? Sedan 2013 typ?

PPS: Lovar ingenting mer än att vi gör vårt bästa. Men jag hoppas på att vi tillsammans snart kan ropa in en ny gyllene era tillsammans. Det blir kul!!!
Senast ändrad 9 Sep 2016, 23:43 av Edinburgh

Edinburgh:
Vad innebär 'fixa' för dig? Hur borde den fungera? 
Stöd och svar ska inte komma först när den visar sökresultaten. Antingen så får ni väl göra som kategorier för sökresultaten (stöd och svar, forumet, användare)

Eller så borde ni byta ordning till användare, forumtrådar, foruminlägg, stöd och svar)

Och sen så borde ni (om det går) göra så att man även får fram sökresultat, även om man stavar lite fel, eller använder olika ord. Tex så borde den kunna hitta en tråd vid namn "vad heter jag" genom att söka på "vad är mitt namn", om det går då. Förstår att det kan vara väldigt svårt att lyckas bra med. Men det skulle vara användbart.

Spana också in:

grattis till makten/ansvaret!
jag tror att varningspoängssystemet var bättre, det blir mer uppenbart rättvist då. kanske även bra om de är offentliga så det blir mindre tjafs om att vissa kommer undan och andra inte gör det?
jag saknar även dold text, men det är mer anknutet till charm än något funktionellt hehe.
- se till så att sökfunktionen fungerar och ger rimliga resultat
- gå över till kategorier
- realtidsupdateringar av notiser och chatt meddelanden
- fixa så man kan besöka "i mina tankar just nu" på mobilen
- hade varit roligt med achievements
- fixa så det är någon trevlig färg i adress fältet i chrome på mobilen
- mer möjligheter att göra sin presentation personlig