Forumet - Hjälp, jag har blivit en ohygienisk, ohälsosam slacker!

Hjälp, jag har blivit en ohygienisk, ohälsosam slacker!

2131 0 30
Hej ungdomar.se

Jag har under sommaren genomgått ett riktigt förfall.
Jag orkar inte göra någonting. Jag har gått ifrån fasta vaknatider tidigt på morgonen till att sova och vakna när jag känner att det behövs. Jag har inte orkat laga middag till mig själv under lika lång tid, utan köpt färdigmat eller helt enkelt struntat i att äta. Vilket inte är bra då jag just kämpat mig upp i vikt några kilon som nu bara försvinner. Jag har inte tränat under hela sommaren och börjar åter igen bli andfådd av att springa uppför några trappor.
Jag har slutat hålla mig till min ciggräns 10 cigg/dag, och jag har slutat hålla räkningen på hur många koffeindrycker jag intar.
Jaag luktar svett men jag orkar inte duscha. Igår när jag gick till affären upptäckte jag att jag hade smuts under naglarna och blev mycket generad.

Vad ska jag göra! Snart kommer jag gå tillbaka till mitt gamla jag som levde på en påse chips och 1-2 cigarettpaket om dagen. Eller ptja, jag är redan där egentligen. Undantaget denna gången är att jag inte brukar lika mycket berusningsmedel som förr, men i övrigt är jag lika äckligt ohälsosam. Denna gången är jag dessutom ofräsch och luktar svett!

Problemet är att jag vill inte träna, äta ordentligt, skära ner på rökningen och grejer.
Men jag vill inte följa mina gamla levnadsvanor igen heller för jag vet att det är dåligt för kroppen och kommer leda till att jag dör en för tidig död vid 50 års ålder.

Jag är en antingen/eller-människa. Jag måste antingen vara hälsosam och ha strikta rutiner eller så genomgår jag detta totala förfall.

Hjälp mig! motivera mig att ta mig i kragen!
Eller måste jag ta mig i kragen?
VAD SKA JAG GÖRA

Spana också in:

Harpyja:

Men det är sådant som automatiskt löser sig när skolan börjar.


Jag ska gå distans eftersom jag varit dum nog att skaffa en hund som inte är ensamhetstränad än.
Så jag kommer inte börja någon skola som jag måste gå upp till :(

Mawns:

50 år är längre än man någonsin skulle behöva leva


mm, så tänkte jag förr. Men nu känner jag faktiskt för att bli vuxen och leva ett normallångt liv, så kan inte köra med dom där argumenten längre
Proteus:

Känner igen mig, men kan trösta mig med att jag åtminstone inte röker.


Det är ju egentligen det största problemet för min långsiktiga hälsa. Fast jag har tänkte att sluta röka när jag blir stor.

Harpyja:

Men du har en hund att gå långa promenader med!


aah, men det hjälper inte. Jag behöver träna muskler och äta på fasta tider. Annars kommer jag gå ner ännu mer :( Promenader hjälper ju bara till att göra mig anorektisk igen när jag ändå inte äter ordentligt.
Ta tag i ditt liv är det enda du kan göra. Det är bara du som kan påverka dig själv. Du befinner dig i din sits för att det är du själv som valt. Vill du inte sitta i den sitsen, är det hur lätt som helst att ta sig ur träsket om du har viljan och motivation nog att göra det.

Men det har med din personlighet att göra. Sluska ner dig eller ryck upp dig, svårare än så är det inte![bigcheers]
hejsanhoppsan23:

Men det har med din personlighet att göra. Sluska ner dig eller ryck upp dig, svårare än så är det inte!


:(

ne jag blev inte alls mer motiverad.

Har nog bestämt mig för att låta bli att ta mig i kragen så länge jag går distans. Kan ju försöka träna ett par gånger i veckan ändå och skita i resten.
framtidstron är död:

Jag har inte orkat laga middag till mig själv under lika lång tid, utan köpt färdigmat eller helt enkelt struntat i att äta.


känner igen det där[blush]
Dold text: fast jag bara skiter i att äta pga: gillar ej micromat
framtidstron är död:

Hjälp mig! motivera mig att ta mig i kragen!
Eller måste jag ta mig i kragen?
VAD SKA JAG GÖRA


Harpyja:

det är sådant som automatiskt löser sig när skolan börjar.


el om du börjar jobba
honolulu:

När hade du rutinerna och det, när du hade skola/jobb?


aah fast jag gick nästan aldrig till skolan så den påverkade inte. Det enda som påverka var att jag gick i kbt just för att få rutiner.

Grejen är att det är fel på mig. Jag har med största sannolikhet en odiagnostiserad adhd. Jag varken städar, diskar, äter, tränar eller någonting av allt det som vanligt folk gör automatiskt om jag inte har superstruktur omkring mig och saker som påminner mig och säger åt mig att göra det.
Och jag pallar inte skapa sån superstruktur som jag hade förr för det är väldigt tråkigt att planera sin dag efter ett schema och ständigt följa en lista på vad man ska göra, liksom, framför allt nu när det varit sommar.

Men sen så får man ju lite sånt automatiskt med något att gå iväg till varje dag. Fast äta eller städar gör jag inte ändå HEHE