Forumet - Hjälp! Jag hatar min pojkväns bästa kompis!

Hjälp! Jag hatar min pojkväns bästa kompis!

2228 0 10
Hej!
Detta är väl inte världens största problem, men jag avskyr min pojkväns bästa kompis!
Jag tål inte att vara i närheten av honom vilket gör det svårt när man bor på samma internat som honom och går i samma klass som honom.
Mitt förhållande med min pojkvän är på topp förutom att jag inte klarar av hans bästa kompis, vi har varit tillsammans i över ett år.
Första gången jag skulle träffa hans kompis så varnade han mig för att han var lite "speciell" och första mötet gick bra förutom att han kom med konstiga och udda kommentarer.
Senare så kom han hem till oss och skulle bara stanna över helgen men det blev att han stannade i en vecka..
Det var lättare förra året när han inte bodde på internatet men nu bor han ju här och går i samma klass som oss!
Det är inte bara jag som tycker att han är lite "speciell" utan många andra på skolan har börjat dra sig undan vilket resulterar i att han nästan bara har min pojkvän att umgås med.. Jag vill verkligen inte att han ska vara mobbad men jag kan bara inte va runt honom!

Nu i helgen hade vi fest och då gick allt över styr, jag drack för mycket och då kom allt jag kände ut över honom, jag stod och skrek på honom vad jag kände. Om inte min kompis varit där vet jag inte vad jag hade gjort.
Min pojkvän va i det rummet och den kvällen höll det på att ta slut mellan oss.

Detta börjar verkligen bli för mycket, jag har försökt att sätta fingret på varför jag känner som jag gör, det känns bara så fel! Jag har aldrig känt så innan för en person och jag vill verkligen överkomma det! Är det för att han inte duschar, har samma kläder i en vecka och kommer med dumma kommentarer och snackar skit om personer han inte känner?
Bör jag gå i terapi för att kunna klara av detta?

Spana också in:

Steph233:

Har gjort det, men det gav inget resultat. Vi har slut på idéer över hur vi skall lösa det. Vi vill ju inte att han skall bli mobbad.


På vilket sätt är kompisen jobbig? Har du/ni försökt prata med honom om att du tycker han är ett problem, om man nu ska uttrycka det så?
Min första tanke: Kärlek börjar alltid med hat. (Förlåt om jag låter som en dagisfröken[blush])

Men i övrigt: Jag tror du får lägga upp en strategi med din kille så du inte behöver umgås lika mycket med hans kompis. Om du till exempel har en fritidsaktivitet så är det ju perfekt för din kille att träffa kompisen under den tiden. Som sagt: Du och din pojkvän behöver ju inte heller umgås hela tiden.
Bra jobbat där. Först säger du ingenting, sen spyr på galla över honom på fyllan. Grym metod för att ge honom konstruktiv feedback om vad han kan göra för att förbättra er relation (om han nu vill det).

Men ptja, prata med din pojkvän och - helst - var rakryggad och prata med din pojkväns kompis också. Och be om ursäkt för att du skrek massa skit, så kanske ni kan börja om och du kan föra fram vad du känner på ett vettigt sätt.

Då har du i alla fall gjort vad du kunnat. Sen om ni fortfarande inte gillar varandra och inte kommer överens överhuvudtaget, så får ni väl försöka planera så att ni inte behöver umgås så mycket samtidigt eller så.
Steph233:

Bör jag gå i terapi för att kunna klara av detta?


Du bör sluta uppföra dig som en snorig fjortis och inse att du är 19år och och kan lösa problem på andra sätt än att skrika och bära dig illa åt.

Antingen kommer ni överens om att undvika varandra, eller så pratar ni och löser problemet. Alla ni tre har ju intresse av att detta fungerar, så att prata om det är nog bäst.

Fråga din kille vad han gillar hos sin kompis, försök att se hans bra sidor med. Antagligen skulle han inte vara din killes bästa kompis om han var totalt dum i huvet eller? I värsta fall får du väll bita ihop och inse det som de flesta andra över 14år redan vet, man kan inte få allt, oftast får man vara nöjd om man får något.