Forumet - Hjälp! Jag jämför mig med andra!

Hjälp! Jag jämför mig med andra!

275 0 8
Jag jämför mig med andra i stort sätt varje dag. Och det är inte på ett positivt sätt. Jag upphöjer andra och drar ner mig själv.

Någon som känner igen sig? Hur kan man bryta sig loss ur detta? Hur kan man förbättra sin syn på sig själv och fokusera mindre på andra? Bör man söka hjälp?
Att jämföra sig själv med andra är samma sak som att må dåligt. Jag mår fruktansvärt dåligt varenda gång det inträffar. Man måste disciplinera sig - ta en stund i taget. Jag har aldrig stött på någon metod som fugnerar bättre än den. Ta det försiktigt och försöka göra dig nöjd med dig själv under just den stunden; samma sak nästa stund; stunderna fortsätter och blir dagar, och man mår bättre.

Sedan behöver man ju tyvärr också uppleva lite glädje och lycka då och då för att få kraftreserver nog att kunna använda till disciplinen, något som kan vara svårare, men har du vänner så är det ju vad de är till för
känner igen mig
det som brukar funka när jag hamnar i typ 1 spiral av att tycka jag e så kass jämfört med alla andra är att

1) tänka att alla har sin egen väg o sina egna problem o vi e alla olika osv så att jämföra e rätt meningslöst om man nu "är dålig" så har d ju sina anledningar o att gå omkring o jämföra sig själv m andra förhindrar ju att man "blir bättre"

2) man ser ju bara toppen på isberget så att säga hos alla andra, sällan folk framhäver sina dåliga sidor elr sina problem p åt ex facebook iaf

sen när man jämför sig med folk man faktiskt känner väl o som e mkt bättre än en själv på alla sätt -- ingen aning

Spana också in:

Tror att i princip alla jämför sig med andra lite då och då. Så du är definitivt inte ensam. Däremot blir det såklart jobbigt när du ställer andras positiva drag mot det du själv anser vara negativt hos dig själv. Lättare sagt än gjort men försök att inte lägga fokus på det. Jämför dig själv med dig själv istället, det är fan det roligaste som finns ju - att tävla med sig själv. Försök träna på det du tycker att du vill förbättra, tävla sedan med ditt nutids-jag mot ditt dåtids-jag, det brukar nästan alltid vara positiva förändringar du ser vilket känns fint. Så brukar i alla fall jag göra, kanske inte är helt normalt men det får mig att må bra i alla fall. Att jämföra sig med andra är bara jobbigt och otroligt dumt då vi alla har olika förutsättningar här i livet.

mynona: Att jämföra sig själv med andra är samma sak som att må dåligt. Jag mår fruktansvärt dåligt varenda gång det inträffar. Man måste disciplinera sig - ta en stund i taget. Jag har aldrig stött på någon metod som fugnerar bättre än den. Ta det försiktigt och försöka göra dig nöjd med dig själv under just den stunden; samma sak nästa stund; stunderna fortsätter och blir dagar, och man mår bättre.

Sedan behöver man ju tyvärr också uppleva lite glädje och lycka då och då för att få kraftreserver nog att kunna använda till disciplinen, något som kan vara svårare, men har du vänner så är det ju vad de är till för
Hmm.. Vet det. Försöker tänka så under mina "bra dagar". Men är inne i en negativ period just nu.

Problemet är att jag jämför mig med de få vänner jag har. Det är sjukt, vet det..


böghög: 2) man ser ju bara toppen på isberget så att säga hos alla andra, sällan folk framhäver sina dåliga sidor elr sina problem p åt ex facebook iaf

sen när man jämför sig med folk man faktiskt känner väl o som e mkt bättre än en själv på alla sätt -- ingen aning
Jag har inte facebook, Instagram eller liknande just för att jag vet hur lätt jag påverkas av andras liv. Hade jag varit aktiv på sådana sidor hade jag nog mått ännu sämre än vad jag gör idag..

Det är en av mina allra närmaste vänner jag jämför mig med allra mest med just nu.. Ledsen