Forumet - Hjälp! Kommer inte få festa under studenten!?!

Hjälp! Kommer inte få festa under studenten!?!

1504 0 5
Hallå!

Jag är en 17årig kille och går andra året i gymnasiet vilket alltså betyder att jag kommer ta studenten om drygt ett år. Jag och mina föräldrar har redan börjat prata lite smått om hur vi ska lägga upp firandet då det är mycket som ska planeras med kusiner som ska bjudas in osv + att det helt enkelt bara är någonting som är roligt att prata om eftersom jag ser fram emot det så mycket. 

När vi pratade om ämnet för några dagar sedan så kom vi av någon anledning in på festande. Jag sa att jag antagligen inte kommer stanna hemma hela kvällen på studentdagen eftersom jag ju vill fira med mina kompisar. 

De sa ganska direkt att de inte alls skulle bli något festande eftersom det kommer att finnas alkohol, och om jag mot förmodan skulle ut och umgås med mina kompisar så skulle jag aldrig i livet få sova över hos någon vilket skulle betyda att jag blir tvungen att bli hämtad typ 12. Jag sa att jag kunde undvika att dricka alkohol om det skulle få dem att ändra sig men de sa fortfarande att "det är osäkert eftersom andra runt omkring dig kommer att vara fulla".

Mina föräldrar har aldrig låtit mig ens gå i närheten av alkohol men jag hade hoppats att det åtminstone skulle bli något bättre efter att jag fyllt 18. Jag vet att de egentligen inte kan bestämma så över mig eftersom jag då faktiskt är myndig men det skulle bli en sån fruktansvärd dålig stämning mellan mig och mina föräldrar vilket även det skulle förstöra glädjen som man ska ha när man tagit studenten. 

Jag vet inte ens riktigt vad det är jag frågar om men hur skulle ni göra? Har ni typ något tips på hur jag ska övertyga dem? Är det värt att gå helt emot vad de säger men på så sätt även få en dålig stämning mellan oss under min student men iaf få en rolig student med mina kompisar som jag kommer minnas resten av livet? Fan vill bara flytta hemifrån lmao.
Klart du ska ut och festa med polarna, det hör till studenten. Som du själv säger så kommer du att vara myndig när du tar studenten och får alltså bestämma själv vad du ska göra. Det är värt att få en dålig stämning som säkert kommer vara över efter 2 dagar i alla fall.

Spana också in: