Forumet - Hjälp med extern hårddisk

Hjälp med extern hårddisk

1857 0 11
Jag har en extern hårddisk som jag har använt som backup under min tonår och lagrat mycket bilder. Nu har den burken fått för sig att den inte vill samarbeta utan vill formatera om sig.

Jag har googlat och laddat ner file scavenger i hopp om att de skulle hjälpa. Men när jag scannar så har den under 25 timmar scannat 2%. Är det något som kan ligga och störa? Finns det någon förklaring varför det tar så lång tid?
Jag är kass när det kommer till allt som rör teknik. Bilderna blir gråa om jag pausar och sparar. Beror det på att jag behöver en licensnyckel eller bara att jag har för lite tålamod?

Tacksam för den hjälp som kan ges :)
Olycklig:

Har du testat det här? Han skriver att problemet kanske kan vara att hårddisken har problem att starta och måste formateras om man inte aktiverar hårddisken själv.Jag är för lat för att översätta ^^


Hahaha, jag är så kass på datorer och allt som rör elektronik. Jag ska testa, får se om den vill! Tack i alla fall för svar! :DS3ON:

Skaffa en ny disk för backup bara, de snurrar inte för all evighet.. Se till att köra backup på intern disk så sparar du .


Men om enheten som jag vill ha bilder och dokument ifrån inte vill öppnas, hur gör jag då en backup? jag hade sparat samma innehåll som finns på den här enheten på 3 platser, två olika externa enheter och på min dator. Men datorn kraschade i somras, min egen externa blev svart och den här som har legat orörd hos min föräldrar på andra sidan Sverige vill formatera om sig. Jag kallar det otur. Men kan jag spara saker som jag inte kommer åt på en backup?

Spana också in:

S3ON:

Experter på ämnet har speciella verktyg de kan använda sig av för att återskapa förlorad data, however, det finns inga garantier! Det som hände dig är det som inte får hända..


Och ändå faller det sig att det händer!
Men experter kostar, och min studieekonomi kommer inte må bra av det. Så därför tycker jag att någon supersmart kan hjälpa mig med den här plåtburken...
mrman:

Händer rätt ofta att elektroniken i själva kabinettet havererar, har du tur fungerar disken om du ersätter kabinettet med ett nytt alternstivt monterar ut disken och kopplar den med sata kabel till en stationär dator.


Jag kommer inte våga plocka isär något, då kommer det spraka till sen kommer det inte finnas något kvar att rädda - inte ens om man är expert.
mrman:

Det är olika


Ja, men om man ser till vanligtvis.

LitenFiiisk:

. Så därför tycker jag att någon supersmart kan hjälpa mig med den här plåtburken...


Men dra med den till mrman dårå! Experten har ju talat, killen är bäst i världen! [wink][wink]

Om allt går som det ska får du säkert lite kuk på köpet ska du se!