Forumet - Hjälp med java!

Hjälp med java!

401 0 8
Observator:

Hur ska programmet se ut?


Ett program som hanterar ett litet register över hundar som finns på en kennel. För varje hund som registreras skall finnas namn, ras, ålder och vikt.

Programmet skall vara kommandostyrt och fyra olika kommandon skall kunna ges:

1. Registrera. Användaren får frågor om namn, ras, ålder och vikt för hunden. Ett hundobjekt skapas och läggs in i kennel-registret.
2. Lista. Användaren får en fråga om minsta svanslängd och programmet skriver ut en lista på alla hundar hos kenneln som har längre svanslängd än denna minsta angivna (om man anger 0 så kommer alltså alla hundar att skrivas ut, anger man 10 så skrivs bara de hundar vars svanslängd>=10 ut). Svanslängden för en hund kan räknas ut med den fiffiga formeln: svanslängden=åldern*vikten/10. Denna formel gäller för alla hundar UTOM taxar. En tax har alltid svanslängden 3.7. Vid utskriften skall alla hundens attribut samt svanslängden skrivas ut, t.ex. Fido Pudel 4 år 7 kg svans=2.8 eller Nisse Tax 6 år 8 kg svans=3.7.
3. Ta bort. Användaren får en fråga efter namnet på hunden som skall tas bort. Hunden med det angivna namnet skall tas bort ur kennel-registret. Om det inte finns någon hund med det angivna namnet så skall programmet skriva ut Hund med det namnet fanns ej i registret annars skall det skrivas ut Hunden med det angivna namnet är borttagen. Ni behöver inte tänka på komplikationen att det kan finnas flera hundar med samma namn.
4. Avsluta. Programmet avslutas.

PS. Jag är n00b inom java... [shake]

Spana också in: