Forumet - hjälp med novell tack!

hjälp med novell tack!

10496 1 30

Spana också in:


InABox:
Riktigt strikta idéer om hur en novell ser ut ingår ju dock inte riktigt där, känner jag.
Nej, visserligen inte. Men när det just är en skoluppgift (högstadie/gymnasienivå) och man som student är osäker, så är det alltid säkrast att följa instruktionerna eller tips från läraren. Alla är ju inte genier när det kommer till kreativt skrivande men man vill ändå få bra betyg liksom.

Jag själv var rätt så bra på kreativt skrivande, men jag kunde ofta slarva vilket gjorde att betyget sänktes några snäpp. I min gymnasieskola har jag fått nöta igenom mycket skriveregler etc och jag har lärt mig att åtminstone få en tydlig disposition. Det har å andra sidan sedan hjälpt mig oerhört mycket på universitetet.

Så om jag då t.ex. skriver en uppsats som kanske har en otydlig frågeställning eller lite för lite stoff, så har ändå den tydliga uppdelningen räddat mig, eftersom att det trots allt kan ge en tydlig bild av min tes trots avsaknad av andra element. 

Istechetvåpunktnoll: Nej, visserligen inte. Men när det just är en skoluppgift (högstadie/gymnasienivå) och man som student är osäker, så är det alltid säkrast att följa instruktionerna eller tips från läraren. Alla är ju inte genier när det kommer till kreativt skrivande men man vill ändå få bra betyg liksom.
Ja, jag överreagerade kanske, även om jag inte tycker det är mycket till reaktion alls att invända mot något som presenteras som ett krav när det inte är det.
Istechetvåpunktnoll: Jag själv var rätt så bra på kreativt skrivande, men jag kunde ofta slarva vilket gjorde att betyget sänktes några snäpp. I min gymnasieskola har jag fått nöta igenom mycket skriveregler etc och jag har lärt mig att åtminstone få en tydlig disposition. Det har å andra sidan sedan hjälpt mig oerhört mycket på universitetet.
Ja, riktlinjer är ju bra, och tips. Det jag vände mig emot var ju mest tonen, då problemet kanske snarare ligger hos mig och mina erfarenheter.
Istechetvåpunktnoll: Så om jag då t.ex. skriver en uppsats som kanske har en otydlig frågeställning eller lite för lite stoff, så har ändå den tydliga uppdelningen räddat mig, eftersom att det trots allt kan ge en tydlig bild av min tes trots avsaknad av andra element.
Uppsatser är ju dock fullkomligt anala, så då finns det ju väldigt tydliga krav gällande hur man ska formulera dem.