Forumet - Hjälp med "kod" till router?

Hjälp med "kod" till router?

2538 0 19
U.S.Robotics
Wireless MAXg Router
USR Model 5461A

Så står det på min router. Och så här ligger det till:

Jag har en stationär dator, och två bärbara datorer här hemma. Den ena bärbara datorn samt den stationära är anslutna trådlöst till min router. Och nu vill jag ansluta min tredje dator till den, utan kabeln som jag använt sen i somras.

Frågan har förmodligen tagits upp flera gånger men jag skulle behöva hjälp steg för steg från någon datorkunnig, eftersom att de saker jag läst om inte funkat för mig.

Så jag vill alltså ansluta trådlöst med min bärbara PC till min router men behöver ett lösenord. Vi har inte valt något själva, så det är väl det som kom med automatiskt från början. Jag hittar ingen CD och ingen manual, så jag undrar hur man hittar lösenordet eller koden som jag behöver för att ansluta till routern?

Fråga mig inte hur de andra två datorerna lyckades ansluta, vi hade en riktig datanörd här som lyckades på något sätt. Jag är ingen riktig datanörd och behöver därför hjälp. =)
aristoteles:

Skrev precis det i google och hittade manualen som absolut första resultat, have fun.


Men.. men... men jag har ju googlat hur länge som helst.
Hittade en manual där man behövde CD:n (som jag inte har),
och den där förstår jag inte riktigt.. fan vad dum jag känner mig.
Du kan inte... tolka lite åt mig? [blush]
Alltså ska jag klicka någonstans? (Nu låter jag smart va..)
För på själva den sidan står ju inget jag kan använda..
Eller så har jag missat något. Damnit..
pinne:

Du kan inte... tolka lite åt mig? [blush]


Du ska alltså logga in i routern, det gör du via din webläsare, till exempel internet exploirer eller firefox.

Du skriver 192.168.2.1 uppe i adressfältet, där du vanligtvis skriver hemside-adresser, efter det trycker du enter så kommer du till routerns konfiguration.

Härifrån kan du som jag förstår följa en guide, prova.

Spana också in:

Ja, det är ju därför jag skapade tråden, för jag behöver någon som berättar för hur jag hittar vart lösenordet är skrivet. Det måste ju finnas någonstans i antingen routern eller datorerna..?
Jag kan inte återställa den heller för det ena är en jobbdator som behöver ha de inställningarna. Vad frustrerande! Jag möblerade nyss om mitt rum så att jag kan ha datorn med sladden i här inne.. Ohwell. Tack för att du försökte hjälpa mig i alla fall! =)
pinne:

Ja, det är ju därför jag skapade tråden, för jag behöver någon som berättar för hur jag hittar vart lösenordet är skrivet. Det måste ju finnas någonstans i antingen routern eller datorerna..?


Om du använt routern förr så har ett lösenord nog valts av den som installerade den.

Första gången du loggar in ska det nämligen inte finns något lösenord utan en guide ska starta, vi kan omöjligen veta vad du/din installatör har valt för lösen.
pinne:

Jag frågade och hon som installerade den svarade att hon inte hade valt något lösenord utan att det var automatiskt det som kom med routern. Jag har också läst att det inte ska finnas något från början, men enligt henne gjorde de det. Aja, konstigt. Får lösa det på annat sätt.


Om du ens brytt dig om att kolla länkar folk gett dig så hade du lärt dig ett och annat:

Image
pinne:

Ja, jag har brytt mig, och ja, jag har kollat alla länkar. =)


I vilket fall kan vi inte hjälpa dig eftersom att vi inte kan veta vilket lösenord din vän har valt.

Du har två val, antingen återställer du den, vilket kanske inte är att rekommendera eftersom att du antagligen inte vet hur man löser eventuella problem som uppstår.

Eller så tar du hjälp av någon kunnig i din närhet.
Kan du logga in i routern eller vad man säger? Dvs när du skriver 192.268.0.1 i webbläsaren, kan du logga in där? Annars brukar default vara admin som nick och lösenordsfältet tomt. Väl inne i routern kan du ändra lösenordet som krävs för att ansluta till nätverket.

- - - - - - - - - - - - - - - - - Sammanslagning 1 - - - - - - - - - - - - - - - - -


192.168.2.1

är van vid dlink. Fast där är det 192.168.0.1 och inte som jag skrev. JAG SUGER <3