Forumet - Hjälp med SMS-problem

Hjälp med SMS-problem

699 0 10
Jag har en vän i Arizona, USA som jag jättegärna vill SMS:a. Jag har fått hans nr och han har fått mitt, och jag förstod ganska snabbt att jag behöver en kod för att det ska kunna komma fram överhuvudtaget.

Efter lite googlesökningar upptäckte jag att USAs land code är +1 eller 001. Då antog jag att jag skulle slå det, och sedan numret han angav. Det numret han angav började på 520 (Arizonas area code) och det är 10 siffror långt, vilket ett normalt amerikanskt nummer ska vara inklusive riktnummer.

Jag har alltså slagit in detta när jag ska SMS:a: 001520*******, och även testat +1520*******. Inget utav det har fungerat. Jag provade även att bara SMS:a till numret, alltså 520*******, men det fungerade inte heller.

Nu undrar jag, vad gör jag för fel och hur ska jag göra?
Har tagit hjälp av google så mycket jag kan men lyckas ändå inte!
Han har testat att SMS:a mig med, då skrev jag mitt nr som: 004673*******, men funkade inte för honom heller. SMS:et skickas, men kommer inte fram.

Hjääälp!
Tack i förhand,
Zymbaline

Spana också in:

Haha. Shit vad förvånad jag blev när jag såg att denna blivit bumpad. Trodde någon hade den perfekta lösningen på problemet, men nääeh.

Kan för övrigt, nu när jag ändå bumpat tråden, meddela er om att jag ringde till Tele2 angående detta och tydligen så måste min operatör samarbeta med hans operatör för att det ska gå, och Tele2 samarbetar typ bara med två-tre amerikanska operatörer av tuuuuuuusen.

Tänkte ifall någon annan har ett liknande problem så beror det säkert på det! Men men. Ja, vi lärde känna varandra via mail, men hela grejen var att vi ville snacka med varandra när vi inte satt vid datorer och varken han eller jag har någon smashig iPhone eller dylikt.