Forumet - hjälp med systemkamera canon vs. nikon

hjälp med systemkamera canon vs. nikon

380 0 11
hellu,helt ny med det här med systemkamera,har fotat med familjens 3 år gamla digitalkamera innan...
ska köpa en billigare och som jag har fattat det så finns det inga dåliga systemkameror? vill ha nåt billigt pga finns inget skäl att köpa dyrare och något avancerat då jag inte har någon som helst erfarenhet.
det står mellan dom här två från netonnet.se ,vill ha ett packet med väska och ett stort minnes kort för ca 4000:-
här är dom som jag har kollat på,kom gärna med andra förslag och invändningar!

http://www.netonnet.se/art/foto/systemkamera/systemkamera-paket/canon/canon-eos1...

http://www.netonnet.se/art/foto/systemkamera/systemkamera-paket/nikon/nikon-d300...

Spana också in:

DinGud:

Du får bildstabiliserat objektiv med nikonen där. Å andra sidan är canonen billigare med 200 kr och minneskort för 250 kr ingår.


okej tack,men att tillbehören är några hundralappar billigare/dyrare spelar ingen som helst roll,vill veta vilken kamera och vilket objektiv som är bäst! :)
alltså det är i princip samma kamera.
det du ska gå efter är vilken som ligger bäst i handen.
gå in i någon affär och kläm lite på kamerorna, glöm inte att även gå på de lite mindre märkena som sony och olympus. Utbudet av tillbehör är mindre där, men förmodligen ska du inte ha femhundra objektiv så du lär hitta objektiv som passar dig där också.

Det finns inget märke som är bättre eller sämre direkt, det handlar om hur du prioriterar. Om utbudet är viktigt för dig bör du satsa på canon eller nikon. Vilken av dessa två du väljer får du helt enkelt känna dig fram till. Testa hur de känns att hålla i, hur knapparna funkar osv.

Lycka till![y][party]
- Känner du någon med systemkamera? Vilket märke har han/hon? Du kan eventuellt låna objektiv från denna person.

- Vilken är skönast att använda, hur känns dem handen? Ut till en affär där du kan provklämma båda. Fundera på antalet reglage och knappar, vad passar dig bäst?

Vill man enkelt ändra ISO-tal och lite annat, utan att behöva navigera i menyer så är Canon 1000D lite bättre än Nikon D3000. Canon 1000D har fler knappar.

Nikon D3000 har ett speciellt kameraläga som kallas GUIDE (typ), som förklarar och beskriver grunder i fotografering av de vanliga motiven (landskap, porträtt). Det finns även någon form av Hur-man-gör-instruktioner. Därtill en utplacerad Informations-knapp som kan man trycka på för att få en förklaring till vad t.ex. bländartal, ISO-tal, slutartid osv betyder.
Allt detta är väldigt trevligt, men jag tror att man snabbt lär sig och finner dessa funktioner onödiga efter ett tag, och istället önskar sig fler snabb-knappar (Canon 1000D).

Utbudet av objektiv är stort för båda märken.