Forumet - HJÄLP MED VIKTNEDGÅNG

HJÄLP MED VIKTNEDGÅNG

307 0 2
Hejsan svejsan!

Jag är en tjej som fyller 17 år och mår mycket psykiskt dåligt pga mitt utseende. Jag är överviktig (162 cm lång och väger omkring 77kg) och har varit det sen mina yngre år. Vad jag än gör så funkar det inte. Tränat sen januari väldigt hårt på friskis och blev av med centimetrar på många ställen men behöll samma vikt. (Visst kanske byggde muskler menmen) Dock känns det som att det inte funkar och jag blir bara psykiskt utsliten av mina tankar och vet inte vad jag ska ta vägen. Ibland kan jag hitta mig själv bland tankar om att kräkas (vid överkonsumtion av mat, nån gång ibland) och ibland till och med göra ett försök utan att lyckas. Jag äter bra och nyttigt och tränar 1-2 timmar 5-6 dagar i veckan. Varför händer det inte nått? Eller ja, varför går det inte snabbare? 

Mitt mål är att vara smal/ normalviktig till min student om två år. Är det ett helt ouppnåerligt mål? Mina tankar tar död på mig. Tacksam för seriösa svar :)

Inga kommentarer

Tråden har 2 svar. Sortera efter:
Hej! Det är svårt att över internet bedöma om någon verkligen behöver gå ner i vikt av medicinska skäl, och vi på Ungdomar.se vill inte uppmuntra till bantning, speciellt inte när det gäller unga människor. Vi råder dig därför att ta kontakt med en läkare, kurator eller dietist som kan ge en professionell och säker bedömning, och hjälp om det behövs!

Bästa sättet att komma i kontakt med en sådan är att ringa sjukvårdsupplysningen på nummer 1177. Du kan också kontakta din närmaste ungdomsmottagning så hjälper de dig att hitta rätt!
 Det är svårt att nå sitt resultat när hjärnan ljuger för en och skapar en illusion om hur ens kropp (inte) ser ut.

Jag tror du vet hur man blir smal och det är att inte äta. Men då förlorar du psyket samtidigt som kilona. 

Skriv ned vad du äter på en dag?