Forumet - Hjälp mig

Hjälp mig

747 0 17
Hejsan.

Jag har gymmat nu i ungefär 3månader.
jag ser inte skillnad i kroppen men jag känner att kroppen har blivit fastare.

Jag har ganska mycket fett i kroppen. Och tror att det är fettet som täcker över.

178cm
80kg

Hur ska ja göra för att musklerna ska synas ?

Använder också protein efter träningen bara på träning dagar?

Vad ska ja INTE säta?
Tack för svar ! =)
Soony:

Vad ska ja INTE säta?
Tack för svar ! =)


säta eller äta? Inte snabbmat iaf. Protien ska du ha i dig var 3:e timme varje dag. Kroppen kan bygga upp muskler med protien till 5 dagar efter gym pass. Får du inte i dig protien efter 3 timmar hamnar kroppen i svältläge. Om du missar någon gång är det inte hela världen.

För att ta bort fettet så ska du träna mycket konditionsträning. Springa och gå. Gå och spring 30 min varje dag. Viktigaste är att du gör det dagligen. Bli inte över ambitiös och spring 2 timmar. Ta små steg, tar du ett för stort steg så kommer du tröttna snabbt och ramla på ditt ansikte. Är 30 min för mycket så börja med 15 eller mindre och bygg upp det i små steg.

Om du har växt klart efter tonåren, gör allting "perfekt", håller stenhårt på kosten och träningen så kommer du inom 1 år få typ 2,4 kg muskler. Såvida du inte är tonåring, då kan du sitta hemma och spela starcraft och ändå gå upp i 2kg i muskelmassa.

Har du fler frågor fråga mig eller passaro

Spana också in:

Dan_the_ironman:

Om man gymmar så omvandlas väl fettet till muskler?


Sker ingen omvandling. Fettet förbränns och musklerna byggs upp om du tränar dem.

Om man bara gymmar och inte förbränner blir man typ som Magnus Samuelsson.

Image

Fettet täcker över musklerna så man ser inte så mycket som t.ex 6-pack abs . Just Samuelsson har ju ett ganska bra skäl till att ha ett reserv fettlager beroende på hur mycket kalorier han förbrände under hans storhetstid som Sveriges starkaste man.
Mycket skitsnack här inne. Du behöver inte äta protein var 3e timme utan det är det totala intaget under en dag som räknas.
Du kan inte heller bygga muskler samtidigt som du minskar ditt bodyfat. Välj antingen eller.

Vill du att musklerna ska synas så ska du minska i bodyfat och det gör du genom att ligga på ett kcal underskott på en dag under en längre tid.
Länkar som du borde läsa om du vill minska i fett och samtidigt behålla din muskelmassa.
http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=26881

Vill du nå bra mål så fråga personer på ett riktigt träningsforum eller gå till en PT och fråga om råd. Verkar som personer inte vet så mycket här inne om styrketräning. Lycka till.
daawg:

Vill du nå bra mål så fråga personer på ett riktigt träningsforum eller gå till en PT och fråga om råd. Verkar som personer inte vet så mycket här inne om styrketräning. Lycka till.


Han frågade hur han går ned i vikt snabbast eller?

Soony:

Hur ska ja göra för att musklerna ska synas ?


--------------------------------

daawg:

Vill du nå bra mål så fråga personer på ett riktigt träningsforum


Kan hålla med dig. Visserligen är det mesta upp till honom om han vill ta till sig kass information eller inte.
Dennis:

daawg: Vill du nå bra mål så fråga personer på ett riktigt träningsforum eller gå till en PT och fråga om råd. Verkar som personer inte vet så mycket här inne om styrketräning. Lycka till.

Han frågade hur han går ned i vikt snabbast eller?


Blev en liten miss av mig där. Byt ut "mål" mot "resultat" så stämmer det överens bättre med det andra jag skrev[wink]
daawg:

Du kan inte heller bygga muskler samtidigt som du minskar ditt bodyfat.


Visst kan man väl ändå bygga muskler och samtidigt gå ner i fettmassa?
Jag har gjort det och känner många personer som åstadkommit just detta. Så länge du styrketränar och ligger på ett underskott kommer kroppen att bränna fett. Tänk tillbaka på stenåldern då människan utövade olika former av träning flera dagar, ibland veckor i streck utan att få i sig nämnvärt mycket näring. Inte förtvinade musklerna då. Kroppen förbrukade bara sin fettreserv istället.
Virtus:

Visst kan man väl ändå bygga muskler och samtidigt gå ner i fettmassa?
Jag har gjort det och känner många personer som åstadkommit just detta.


Gjorde dina kompisar några mätningar att dom hade ökat i muskelmassa eller? Träffat många som tror dom har byggt muskler under sin deff men i själva verket så har dom i och med deffen fått fram konturer på musklerna pga lägre bf samt ökat i styrka pga tung styrketräning. Det är inte samma sak att få fram konturer och öka i styrka som det är att öka i muskelmassa.

Säger inte mina ord är sanning utan det är bara rekommendationer från bodybuilders i dagens samhälle.
Soony:

Vid vilken tid ska jag sluta äta ?


Det där med att sluta efter en viss tid är en myt, kroppen är inte tidsstyrd. Väljer du rätt sorts mat så kan du i stortsätt äta vilken tid på dygnet som helst, även om du kanske inte borde lägga din största måltid med kolhydrater på kvällen. Tränar man dock på kvällen så är det bra med kolhydrater.

Soony:

När slutar ni att äta?


På en vardag så äter jag mitt sista mål kl 9-10, då i form av kestella med cashewnötter och någon frukt.
Soony:

Hejsan.


Hej... Jo du ska ju inte äta skräpmat och skippa helst sötsaker och läsk. Ett råd är att kolla på kolozzeum.com/forum och fråga nån kunnig där. Om du vill verkligen att musklerna ska synas kan du deffa. Du kan läsa mer om att deffa på kolozzeum. Fast om du inte vill det så får du bara äta mer och träna hårdare!