Forumet - Hjälp mig att "gå på fest" (överbeskyddande mamma)

Hjälp mig att "gå på fest" (överbeskyddande mamma)

6502 0 45
Hej!

Jag är 14 år och har blivit bjuden på en fest som jag har tänkt att gå på. I vilket fall vet jag att min mamma som är överbeskyddande kommer att säga något i stil med "du måste vara hemma innan 12". Så nu har jag kommit på att jag ska sova över hos en kompis som har lite lugnare föräldrar, men då ska min mamma givetvis ringa till hans föräldrar och prata med dom. Hur ska jag göra så att jag kan gå på festen som är på fredag(imorgon)?

Snäll, ge mig tips för jag vill verkligen ut och träffa folk!
Låt din mamma ringa din kompis föräldrar. Du är 14, hon är orolig. Klart att hon vill prata med dem. I längden så kommer hon lita mer på dig om du sköter dig och hon vet att hon kan känna sig lugn när du är ute.

Alternativet är ju att skita i vad hon säger, vilket bara kommer göra det svårare för dig i framtiden när du vill gå ut.
Tack för svaren. Jag låter henne ringa, men tänk om hon säger att jag måste vara hemma hos min kompis? Fy fan vad pinsamt. Kan tilläggas att den här kompisen är en kompis jag har blivit bra kompis med på senare tid, vi har altså bara känt varandra någon månad. Dock spelar det ingen roll för min mamma, hon ringer alla... :(

Btw, så är jag 15 o någon månad...

Spana också in:

randomdude95:

men tänk om hon säger att jag måste vara hemma hos min kompis? Fy fan vad pinsamt.


Du kan ju prata med henne innan hon ringer och berätta att du tänker sköta dig och inte vara ute hela natten. Säger hon sedan åt din kompis föräldrar när du ska vara hemma så gör hon det. Nästan alla i din ålder tycker att deras föräldrar är pinsamma och jobbiga när de oroar sig om inte låter en göra allt man vill. Dina kompisar kommer fatta.

randomdude95:

Btw, så är jag 15 o någon månad...


Jag antog att du är 14 efterom du skrev att du är 14. Men det har inte så mycket med saken att göra.
Skulle gå att ge en polares nummer och säga att det är hans farsa.... Ge mig fler tips! Jag frågade henne om hon inte litar på mig, men då sa hon: jag kommer att göra så något år framåt: ingen diskussion.

Ni som säger att alla tonåring tycker att deras föräldrar är pinsamma: min mamma är värst! Jag har ingen kompis vars föräldrar ringer innan de ska sova över hos en kompis...

Ni som inte ser problemet: det tar 1 timme för mig att komma dit där tillställningen är. Det betyder att det tar 1 timme hem. Om jag då ska vara hemma tills 12 så måste jag åka vid 11, och fy fan vad pinsamt att säga: jag måste gå hem för min mamma säger att jag ska vara hemma tills 12.
randomdude95:

Skulle gå att ge en polares nummer och säga att det är hans farsa....


Får hon reda på det så kan du ju vara glad om du får gå på några fester alls i fortsättningen.

Det är möjligt att din mamma är värre än alla dina kompisars föräldrar. Då får du väl acceptera det. Sköter du dig kommer hon lita på dig mer och ge dig större friheter. Sköter du dig inte så är det du som kommer att få problem.
randomdude95:

Jo, men om man är på en fest och det tar 1 timme för mig att komma hem, om man då måste gå vid 11 så är det bara pinsamt...


randomdude95:

jag kommer att göra så något år framåt: ingen diskussion.


Jag tycker det är rimligt att du får börja vara ute längre om ett år. Du verkar trots allt inte så mogen.

Du lär ju ha fler kompisar med föräldrar som sätter relativt tidiga hemmatider och så där ändå?